Política 21/12/2017

L'oposició, cauta amb els canvis sobre les escoltes telefòniques

Insisteixen en què l'anterior reforma no va prosperar i que cal preservar els drets de les persones

ARA Andorra
2 min
El conseller del PS i president del grup parlamentari mixt, Pere López, conversa amb el cap de Govern, Toni Martí, abans de la tradicional sessió de Sant Tomàs. / M. F.

Andorra la VellaEls diferents grups parlamentaris de l’oposició s’han mostrat a l’expectativa davant la possibilitat que des del Govern s’impulsi una reforma del Codi de procediment penal que pugui suposar una ampliació de les escoltes telefòniques a delictes relacionats amb la violència de gènere o domèstica i els comesos a través de les xarxes. Com a primera reacció, a l’espera de conèixer amb més profunditat la proposta que va avançar dimecres el ministre d’Afers Socials, Justícia i Interior, Xavier Espot, han apel·lat a la defensa dels drets de les persones.

D’aquesta manera, el president del grup parlamentari liberal, Jordi Gallardo, ha recordat que el primer intent de fer una modificació que afectés les escoltes telefòniques “no es va plantejar correctament” i, per tant, hi va haver un “rebuig frontal” i ara, diu, estan a l’espera de poder conèixer tots els detalls de la proposta per veure si la comparteixen o no. En el mateix sentit s’ha expressat el president del grup parlamentari mixt, Pere López, afegint que ara sembla més “limitada” a certs casos i que, per tant, caldrà analitzar-la per veure si hi estan d’acord. Malgrat tot, ha fet èmfasi en la “insistència” del ministre en aquest aspecte i ha destacat que “cal que es tingui més cura que fins ara”.

Per la seva banda, el conseller d’SDP, Víctor Naudi, ha posat de manifest que el tema de les escoltes és “delicat” i que les ampliacions que es facin han de ser “limitades” i que, a més, no hauria de ser per a qualsevol tipus de delicte. I ha remarcat que SDP vol ser “curós en la defensa dels drets de les persones”. A l’últim, el conseller d’Unió Laurediana-Ciutadans Compromesos, Josep Pintat, s’ha mostrat caut sobre aquests canvis i ha remarcat que “tot el que siguin drets de les persones” s’ha de “parlar i valorar molt bé”.

stats