Política 04/06/2019

Una part de Laurèdia en Comú vol pactar amb Demòcrates

Assguren que tenien un compromís amb Espot a les legislatives passades que no es va poder materialitzar

Joan Ramon Baiges
2 min
Joan Vidal, Joan Visa i Josep Vila, durant un acte de campanya a Naturlàndia

Andorra la VellaEncara que el pacte per a les eleccions comunals entre Demòcrates i Liberals sembla un fet (que està en mans de les executives locals), el que passa sempre a Sant Julià és un món a part, un oasi dins de territori nacional. El dolç moment que viuen DA i L'A a nivell nacional no té res a veure amb Sant Julià de Lòria, on les circumstàncies són diferents. Laurèdia en Comú ho vol tornar a intentar i membres de la plataforma política estan convençuts que el projecte és viable i que fins i tot poden convèncer els demòcrates perquè hi donin suport. "És l'única opció actual per evitar que torni a guanyar Unió Liberal", han assegurat fonts de Laurèdia en Comú, que lamenten la inacció del cònsol, Josep Vila, i la poca informació que comparteix amb ells, així com que tampoc comparteix les iniciatives que té al cap.

Tot i així, aquest grup de membres en Laurèdia en Comú estan convençuts que podran arribar a un acord amb el cap de Govern per armar una candidatura que tingui més possibilitats que la que va encapçalar Carles Álvarez a les passades generals o una de Vila sense més suports. Aquestes fonts assegurem que tenien emparaulat amb Xavier Espot anar conjuntament amb Laurèdia en Comú durant les passades eleccions legislatives, "però al final va ser impossible formar una candidatura amb opcions, tot i que Espot va esperar fins al darrer moment per veure si sorgia aquesta possibilitat".

Pel que fa al moment dolç entre liberals i DA, les fonts mantenen que a nivell lauredià "no hi ha res tancat, i és molt possible que quan parlem amb el cap de Govern ens hi posem d'acord". I recorden que Vila o DA en solitari tenen poques opcions davant UL.

stats