Política 01/02/2019

Miró liderarà la llista de PS-L'A a Andorra la Vella

És propietari de Tag Systems i ha estat sempre relacionat primer amb ND i posteriorment amb els socialdemòcrates

Joan Ramon Baiges
2 min
Pere López i Gerard Alís, consellers generals del PS, i Pere Marsenyach, conseller de la formació al comú d'Encamp. / M. F. (ANA)

Andorra la VellaEl PS ja té el candidat que encapçalarà la llista parroquial conjunta amb Liberals a Andorra la Vella, una de les circumscripcions on socialdemòcrates i L'A confien recuperar després d'alguns comicis en mans de DA, però que tradicionalment ha estat un feu de socialdemòcrates i progressistes, ara en partits diferents.

Es tracta de Joaquim Miró, conegut empresari i un veterà de la política encara que des de fa molts anys va deixar la primera línia. Miró va fer les primeres passes en política amb Jaume Bartumeu en l'etapa de Nova Democràcia (ND) i quan es va produir la ruptura interna dins del PS es va mantenir fidel a Pere López, encara que a l'abril del 2013 Miró es va donar de baixa del partit juntament amb Joan Aràjol, Jordi Pujol i Josep Anton Pantebre.

Miró, a més, és molt conegut perquè és el propietari d'una de les empreses més importants del país, Tag Systems, que produeix elements d'alta seguretat per a les transaccions de diferents sectors. Té operacions a Finlàndia, Polònia, Noruega, Rússia, Espanya, entre altres països europeus. Des del 1999, Tag Systems dissenya, desenvolupa i produeix des de la seva seu a Andorra targetes de crèdit i dèbit i altres sistemes de pagament i identificació que després es distribueixen a més de 40 països. La companyia, a més, desenvolupa el seu propi programari per a la gestió d'aquestes funcions, a més d'assegurar el seguiment i seguretat dels processos. Miró també va participar en l'aventura de crear la companyia Air Andorra.

Miró té 57 anys. Va estudiar dret a França. Va ser cofundador de la Clínica Sant Vicenç d'Enclar i el 1999 va posar en marxa Tag Systems. Va ser conseller de comú a Andorra la Vella, president de Nova Democràcia i vicepresident del Festina Andorra.

stats