Política 04/12/2019

Majoral vol signar convenis amb institucions i particulars per "fomentar la pràctica de l'esport"

Travesset aposta per fer de l'UdA "la capital de la formació professional i universitària d'Andorra"

Ara Andorra
2 min
Els candidats de Terceravia + UL + Independents al centre esportiu de Sant Julià de Lòria. / TERCERAVIA

Sant Julià de LòriaLa candidatura de Terceravia + Unió Laurediana + Independents de Sant julià de Lòria creu que l'activitat física i l'esport són aspectes molt importants per a la salut i la qualitat de vida dels lauredians, o almenys així ho ha destacat aquest dimecres el candidat a cònsol major de la formació, Josep Majoral. Per al cap de llista "fomentar la pràctica de l'esport per a tothom i trobar nous espais on practicar esport és primordial", ha explicat, indicant que, a més, "es buscaran convenis amb institucions i particulars".

Reactivar i dinamitzar els parcs del Senzill i del Prat Gran amb espais inclusius i aptes per a tots és un dels punts importants del programa. Així doncs, el candidat a cònsol major a Sant Julià vol "potenciar la pràctica de nous esports a la parròquia i trobar el suport necessari perquè el Nòrdic Esquí Club la Rabassa sigui un referent nacional i internacional".

Capital de la formació professional i universitària

La candidatura d'Units pel Canvi (UPC) vol fer de Sant Julià "la capital de la formació professional i universitària d'Andorra". Així ho ha expressat el seu cap de llista i candidat a cònsol major, Joan Travesset, que acompanyat per altres membres de la candidatura, s'ha reunit amb el rector de l'UdA, Miquel Nicolau, i també amb estudiants i professors. L'objectiu de la trobada ha estat escoltar inquietuds i posar en comú un projecte per a l'educació del país.

"Estem a la universitat perquè ens importa i perquè creiem que s'hi ha de ser en el futur", ha assegurat Travesset. En aquest sentit, UPC s'ha compromès, si guanya les eleccions, a designar una persona del comú per fer d'interlocutor entre el centre educatiu i l'administració pública, i així agilitzar les relacions entre ambdues institucions.

El cap de llista ha exposat que el plantejament de la formació que lidera passa, d'una banda, per millorar les infraestructures educatives de forma coordinada amb l'executiu i, de l'altra, per la implicació del sector privat i dels particulars. Així, un dels projectes que es volen tirar endavant és la residència d'estudiants. D'altra banda, Travesset també planteja la possibilitat de crear una borsa de famílies disposades a acollir estudiants internacionals.

stats