Política 04/07/2017

Martí i Mateu es trobaran per primer cop amb Macron el 18 de juliol

Mònica Bonell també ha informat que ja s'ha tramès la comptabilitat d'SDP al Tribunal de Comptes, i ha assegurat, a títol personal, que Sílvia Bonet hagués hagut de poder participar en el lliurament de la documentació

M. T.
2 min
La subsíndica general, Mònica Bonell / M. T.

Andorra la VellaEl cap de Govern, Toni Martí, i el síndic general, Vicenç Mateu, es desplaçaran el proper 18 de juliol a París per mantenir la primera trobada amb el nou copríncep francès, Emmanuel Macron. Així ho ha informat aquest dimarts la subsíndica general, Mònica Bonell, durant la roda de premsa posterior a la junta de presidents. La reunió, que tindrà un caràcter de visita de cortesia, servirà per lliurar-li el passaport andorrà i la medalla com a copríncep.

Bonell també ha informat que la Sindicatura va trametre al Tribunal de Comptes, el 30 de juny passat, la liquidació de comptes de Socialdemocràcia i Progrés, amb l'objectiu que l'entitat fiscalitzi la liquidació per verificar que les despeses efectuades a càrrec de les transferències rebudes s'ajusten a les finalitats per les quals van ser concedides, i també una revisió específica en relació a les operacions efectuades entre el Consell General i els dos consellers d'SDP per descartar l'existència de duplicitats de pagaments.

Bonell, a títol personal, considera que l'ara consellera independent, Sílvia Bonet, hauria d'haver pogut participar en el lliurament de la documentació del tancament de comptes, tenint en compte que tots dos consellers eren responsables de l'assignació que rebien. En tot cas, la subsíndica s'ha mostrat convençuda que podrà facilitar la informació que ella cregui convenient directament al Tribunal de Comptes. Bonell també ha indicat que el conseller Víctor Naudi va informar que, per una qüestió de volum, hi havia certs documents que no va facilitar inicialment, però que es mostrava obert a facilitar-los en cas que fossin requerits.

D'altra banda, la Sindicatura ha rebut dues demandes de la Batllia, totes dues relacionades amb l'afer BPA. La primera, relacionada amb les actuacions de l'exconsellera general Meritxell Mateu, sol·licita que s'informi sobre quins eren els membres de la comissió legislativa de Santitat l'octubre del 2013. La segona petició està relacionada amb la demanda dels Cierco contra el Govern i l'INAF, i sol·licitava una còpia de l'enregistrament de la declaració feta pel número dos del departament dels Estats Units per Europa i Euràsia, Conrad Tribbler, davant la comissió legislativa d'Exteriors el març del 2016. Bonell ha explicat que s'ha informat a la Batllia que només es va celebrar una reunió informal i que, per tant, no es va enregistrar.

Finalment, la junta de presidents d'aquest dimarts també ha parlat dels càrrecs que s'han de renovar en els propers mesos, com és el Raonador del Ciutadà i els responsables de l'Agència de Protecció de Dades (APDA). Mentre que per a la primera institució encara no hi ha candidats, per a l'APDA s'ha acordat una candidatura de renovació, de manera que continuarà estant encapçalada per Joan Crespo i Anna Cadena. Maria Carmen Torres substituirà Jaume Sansa, mort el mes de maig passat, com a membre del Consell Superior de la Justícia. Torres prendrà possessió del càrrec el proper 12 de juliol.

stats