Política 01/06/2017

Martí assegura que no es posicionarà amb cap de les parts en l'afer de Nevasa

Afegeix que si se li demana d'intervenir, ho farà, però en positiu i pel bé d'Andorra

Ana
2 min
Toni Martí aquest dijous a Canillo / M.T. (ANA)

CanilloEl cap de Govern, Toni Martí, ha estat present en la reunió de poble de Canillo en la qual s'ha presentat el projecte de la plataforma de Soldeu, però ha volgut deixar clar que ho ha fet "no per una qüestió de Canillo", sinó perquè és la seva obligació assistir a totes les reunions de poble on se'l convida. Així, en relació a la petició de dissolució de la societat Nevasa feta per Joan Viladomat, Martí pensa que no és el Govern qui ha d'intervenir, sinó que qui ha de gestionar la situació són els socis de Nevasa. "Si a mi se'm demana d'intervenir, ho faré, però en positiu, no vinc aquí a criticar cap posició, ni dels uns ni dels altres, perquè penso que no és el rol del cap de Govern".

El cap de Govern ha assegurat que "no soc jo que he de generar més confusió", i ha emplaçat a Saetde i Ensisa a retrobar un clima de confiança mutu per reconduir la situació. Toni Martí no ha volgut prendre part a favor ni en contra de cap posició, i ha afegit que el Govern defensa la marca Grandvalira on calgui, igual que la de Vallnord, i que s'intenta ajudar a totes les parròquies que ho necessitin. Així, ha assegurat que si li demanen una declaració d'interès nacional per a un projecte al Pas de la Casa finançat per Saetde perquè és bo per a la parròquia i s'ajusta a la llei, no s'hi negaria pas.

Així, ha assegurat que de moment el Govern no intervindrà en el conflicte, i que només ho farà si pot ser d'utilitat per al benefici d'Andorra, "no dels uns o dels altres". També ha reconegut que li sap greu la situació, tot recordant que sap "el molt que algunes famílies andorranes han fet per l'esquí andorrà". Finalment, s'ha mostrat convençut que les coses es normalitzaran, ja que és el seu desig i el de moltíssims turistes que visiten Andorra.

stats