Política 28/03/2019

La Massana tanca el 2018 amb un superàvit de 2,6 milions

La corporació dona el vistiplau a un conveni urbanístic que permetrà fer una passarel·la per a vianants d'unió entre la zona del Través i el centre

ARA Andorra
2 min
Un moment de la sessió de consell de comú de la Massana celebrat aquest dijous. / COMÚ DE LA MASSANA

La MassanaEl comú de la Massana ha tancat aquest dijous en una sessió de consell de comú els comptes del 2018, que han tingut un resultat de superàvit de 2,6 milions d’euros. La liquidació pressupostària reflecteix una execució de les despeses del 88%, situant-les en els 14 milions d’euros, mentre que l’execució dels ingressos ha estat del 104%, cosa que es tradueix en 16,6 milions d’euros.

Un dels aspectes més destacats és que l’excedent en tresoreria continua augmentant, cosa que dona marge al comú per finançar diferents projectes, tal com posen en relleu des de la corporació comunal. A hores d’ara, els fons líquids de tresoreria ascendeixen a 8,3 milions, 2,4 milions més que al tancament de l’exercici anterior. El cònsol major, David Baró, ho ha atribuït a diversos factors, com la regularització de les transferències, l’augment de l’ITP i la contenció de la despesa de funcionament.

L’endeutament disposat a tancament del 2018 és de 13,6 milions d’euros, una xifra que augmenta, com estava previst, a causa del préstec a EMAP per tirar endavant el pla d’inversions presentat fa dos anys en reunió de poble. Tot i això, l’endeutament total del comú s’ha pogut reduir en 20 milions en sis anys. Així, malgrat el préstec d’EMAP ha estat de 5,8 milions, el deute només ha crescut en 3,2. El cònsol major ha remarcat que “a finals de mandat, l’endeutament quedarà situat en 12 milions d’euros. Per tant, comparat amb l’endeutament de principis del 2012, haurem aconseguit una reducció de 31 milions d’euros en set exercicis, tot i que la xifra real quedarà situada en 21 milions, tenint en compte que faltaran 10 milions de recompra de les participacions preferents d’EMAP en propers exercicis”.

D'altra banda, durant el consell de comú s’ha donat llum verda a tirar endavant un nou conveni urbanístic –entre el Govern, el comú i els privats– a una unitat d’actuació a l’avinguda del Través que, un cop feta la cessió de terreny, permetrà fer una passarel·la per a vianants que unirà la zona amb el centre de la Massana.

A més, el ple del consell continua donant suport a afavorir l’hora gratuïta als dos aparcaments verticals, per tal de dinamitzar el sector comercial. Per això s’ha aprovat un compromís de despesa a GAVSA per import de 210.000 euros.

stats