De la Mata investiga comissions dels Pujol a Andorra

El jutge cita dos homes de confiança de l'expresident català

El jutge de l'Audiència Nacional espanyola José de la Mata ha citat el proper 1 d'abril, en qualitat de testimonis, dos homes de confiança de Jordi Pujol per prendre'ls declaració sobre una suposada comissió il·legal a la família de l'expresident de la Generalitat de Catalunya.

Segons figura en la interlocutòria, a què ha tingut accés EFE, aquests dos homes de confiança són el que va ser secretari de la Presidència de la Generalitat Lluís Prenafeta, condemnat pel cas Pretòria de corrupció urbanística, i Joan Anton Sànchez Carreté, assessor fiscal de la família Pujol.

A més, el jutge titular del Jutjat d'Instrucció número 5 de l'Audiència, ha citat a un altre testimoni, Alberto Freixa Vidal, per a aquest mateix dia.

Les citacions es produeixen en el marc de la investigació sobre la fortuna dels Pujol i les diligències del jutjat per delicte fiscal, contra la hisenda pública i blanqueig de capitals.

De la Mata els cita després de detectar en la instrucció del cas Pujol alguns indicis de delicte en l'anàlisi d'alguns moviments en un compte bancari d'Andorra vinculat a Jordi Pujol Ferrulosa, fill de l'expresident, i l'origen no ha pogut situar l'entitat financera corresponent, segons subratlla l'acte.

Segons l'escrit, un dels ingressos, realitzat l'1 d'agost de 1991 per 8.532.409 pessetes, "ha estat vinculat amb una comissió il·lícita" derivada de la venda de la seu social del Consorci Nacional de Leasing (origen de la societat Grand Tibidabo) a la Generalitat de Catalunya uns dies abans, en concret el 25 de juliol.

Afegeix la interlocutòria que el xec d'aquesta venda que es va emetre el 29 de juliol era de 9.365.000 pessetes i va ser cobrat per Catalana de Mitjans I edició SA, vinculada a Sànchez Carreté.

I assenyala que la diferència entre la quantitat que figurava en el xec (9.365.000 pessetes) i la que finalment va arribar al compte de Pujol Ferrusola (8.532.409) "podria haver-se correspost amb el pagament de comissions d'intermediació a Catalana de Mitjans i edició".