Política 18/12/2017

Més de 2.300 residents catalans ja han votat pel 21-D

Les dues primeres jornades de votació han transcorregut amb normalitat, llevat d'algunes incidències per falta de papers

M. M.
1 min
Els residents catalans exerceixen el dret a vot al consolat espanyol. / M. M. (ANA)

Andorra la VellaLes eleccions catalanes convocades pel govern espanyol en aplicació de l'article 155 de la Constitució espanyola, estan generant un gran interès entre els residents catalans a Andorra, de la mateixa manera que ho estan fent dins de les fronteres catalanes. Aquest diumenge al matí va començar el termini per poder votar de manera presencial al consolat d'Espanya, que s'allargarà fins el proper dijous a les 13.30 hores.

Amb aquests dos primers dies de votació, ja s'han dipositat 1.619 vots a les tres urnes habilitades al consolat i aquest dilluns també s'han comptat 700 vots enviats per correu pels residents catalans que no volen o no poden votar presencialment. D'aquesta manera, ja han votat de 2.319 persones del total de 3.951 incloses al Cens d'Electors Residents Absents (CERA) que han demanat votar a les eleccions al Parlament de Catalunya del pròxim 21 de desembre. Una xifra que representa el 30% del cens total de residents catalans al Principat i gairebé 2.000 electors més que les últimes eleccions al Parlament.

Les dues primeres jornades de votació han transcorregut amb normalitat, llevat d'algunes incidències per falta de papers. Aquest dimarts s'enviaran, a les circumscripcions electorals corresponents, els vots recollits fins a aquesta data. Aquest dijous, un cop acabi el període per votar, s'enviarà la següent remesa de vots recollits.

stats