Política 25/03/2019

Més de 200 persones treballaran als ministeris que s'instal·laran a Encamp

Torres i Martisella reivindiquen la dinamització que suposarà per a la parròquia

M. F.
3 min
Els candidats d'UP+DA a Encamp, Maria Martisella i Jordi Torres, amb el número quatre a la general, Carles Ensenyat i el suplent a la nacional Jordi Ribes. / M. F.

EncampLa candidatura d’Encamp d’UP+Demòcrates, encapçalada per Jordi Torres i Maria Martisella, s’han desplaçat aquest dilluns a Ràdio Andorra per demostrar l’aposta que des de la formació demòcrata es vol fer per donar un ús al patrimoni cultural i alhora dinamitzar la parròquia. D’aquesta manera, Torres ha destacat que a Encamp l’hotel Rosaleda i Ràdio Andorra acolliran els ministeris de Cultura i d’Afers Exteriors i que més de 200 persones hi treballaran en aquests dos ministeris. D’aquesta manera, ha incidit, “es dinamitzarà la parròquia”, ja que molta gent s’hi desplaçarà per treballar i, a més a més, cal tenir en compte tots els actes que aquests dos ministeris puguin organitzar i que, per tant, es duran a terme a Encamp.

Torres i Martisella, que han estat acompanyats d’altres membres de la candidatura i del número quatre de la nacional, Carles Ensenyat, han destacat que les obres dels dos edificis per encabir els dos ministeris estaran enllestides la legislatura vinent. El cap de la llista territorial ha incidit en el fet que a Ràdio Andorra, a més d’Afers Exteriors, també hi haurà una part museística “per explicar la història de Ràdio Andorra”. Pel que fa al Rosaleda, ha concretat que “es conservarà l’esperit històric” de l’edifici i que, per tant, hi haurà elements que serviran “per rememorar” que el Rosaleda és “un hotel emblemàtic”. Aquesta dinamització de la parròquia a través d’infraestructures culturals es veurà també reforçada amb el Museu de l’Automòbil, que es construirà tot just al davant del Rosaleda.

Proposta d'un centre de reeducació intensiva

D'altra banda, els candidats de la llista territorial de Demòcrates per Andorra la Vella, Enric Tarrado i Marc Pons, han reivindicat la proposta de fer a l'antiga residència Solà d'Enclar un centre de reeducació intensiva. Per a Tarrado, es tracta d'una necessitat real donat que "actualment" hi ha casos de persones joves amb unes necessitats d'atenció específiques que ara mateix no oferim al país". L'objectiu és ajudar-los a reinserir-se a la societat, a prop de casa, i donar paral·lelament acompanyament als familiars. Demòcrates defensa que volen implantar una sèrie d'iniciatives per dotar el país dels recursos que siguin necessaris per evitar l'exclusió social, com ara joves en situació de vulnerabilitat. Destaquen el desplegament reglamentari de la Llei dels drets dels infants i adolescents, la promoció de la figura de les famílies d'acollida com a element essencial d'acompanyament dels infants tutelats i la posada en marxa del Pla d'atenció a la infància.

Els canditats de la llista de Demòcrates a Andorra la Vella amb la númoer 2 a la nacional, Roser Suñé. / DEMÒCRATES

Esdeveniments esportius

D'altra banda, la candidata número 1 a la llista parroquial a Canillo, Meritxell Palmitjavila, ha explicat aquest matí que Demòcrates treballarà "en la línia de fomentar esdeveniments esportius" internacionals perquè tenen un impacte positiu per a l’economia. Acompanyada de Mònica Bonell, ha defensat que la política per ampliar els esdeveniments aporta beneficis per a diferents sectors del país, com ara el turístic.

Un ús per a Casa Rossell

Des de la candidatura demòcrata a Ordino, Joan Martínez Benazet, ha explicat la proposta per "posar en valor" la Casa Rossell amb la finalitat de diversificar l’oferta cultural i turística del país. Benazet ha dit que actualment s’està treballant en diferents idees i ha volgut ressaltar que la Casa Rossell és un "dels patrimonis més importants" que té el Govern i que, per tant, s’han de fer accions, sobretot, per impulsar la Casa Pairal com a atractiu turístic.

stats