Política 24/04/2019

Militants liberals donen per mort el pacte amb el PS

Consideren que va ser un acord limitat únicament a les parròquies per a les passades generals

Joan Ramon Baiges
1 min
Un moment de la trobada entre representants del PS i de Liberals d'Andorra aquest dimecres al matí. / LIBERALS D'ANDORRA

Andorra la VellaMentre el president del PS ha llançat la idea de trucar a la porta dels conservadors de la terceravia, molts militants liberals donen per mort el pacte que va desembocar en la marca d'Acord, nascuda només per reforçar la presència a les parròquies d'un partit socialdemòcrata força dèbil en la circumscripció territorial, motiu pel qual va optar per l'aliança amb L'A conscient que en solitari les opcions eren escasses.

Diferents militants liberals consideren que el pacte ha passat a la història, i que ara Liberals ha de fer la seva pròpia política sense aliances que alguns sectors consideren antinatura. És cert, però, que arribat el cas la terceravia és l'opció preferida per governar abans que DA, però mantentir el lligam amb el PS és una situació que fa poca gràcia als militants de Liberals que veuen com el partit ha fet un brusc gir a l'esquerra per acontentar el PS i temen que s'acabi reconvertint en la marca blanca socialdemòcrata sense ideologia i que el votant acabi pensant que l'únic objectiu són les cadires i no el mateix programa.

També recorden la gran errada estratètiga de López quan va fer fàstic a un acord de darrerra hora amb SDP que li hauria donat els vots necessaris per ser cap de Govern.

stats