Política 01/10/2017

Els Mossos d'Esquadra bloquegen l'entrada d'un dels col·legis de la Seu d'Urgell

L'alcalde de la ciutat, Albert Batalla, demana resistència passiva

M.t. / C.b.
2 min
Mossos a l'Arxiu Comarcal. / M.T.

Els Mossos d'Esquadra bloquegen des de les 11 del matí d'aquest diumenge l'entrada d'un dels col·legis de la Seu d'Urgell, concretament l'Arxiu Comarcal, on els votants no poden entrar. Els agents, una desena que han arribat en dues furgonetes, han intentat accedir al local, però els veïns congregats a les portes, entre ells un grup de bombers, ho han impedit de manera pacífica. Entre els ciutadans que han evitat l'accés de la policia s'hi trobaven l'alcalde de la Seu d'Urgell, Albert Batalla -que havia passat la nit en aquest col·legi-, la tinent d'alcalde Anna Vives i el president del Consell Comarcal, Jesús Fierro.

Després de parlar amb l'alcalde de la ciutat, els Mossos han format un cordó policial davant del centre per impedir el pas de més votants, i alertant que tothom que sortís no podria tornar a entrar.

Batalla ha demanat als ciutadans calma i tranquil·litat. "No sabem quanta estona ens hi passarem, no exercim cap tipus de violència, sobretot resistència passiva", ha recalcat. Davant dels fets, molts ciutadans s'han desplaçat a la zona per donar suport a les persones que evitaven la intervenció policial.

Batalla ha qualificat de "tranquil·litat tensa" la situació que s'està vivint a la ciutat. L'alcalde s'ha mostrat a "l'espera dels esdeveniments" i ha titllat les intervencions de la Guàrdia Civil en diversos punts de Catalunya com a "autèntica barbaritat i vergonya". "No és admissible que al segle XXI estiguem en aquesta situació i amb gent als hospitals perquè no els han deixat votar", ha afegit.

"No tenim una previsió de com es succeiran els fets en els propers minuts", ha assegurat. A més, ha explicat que no té constància que, a part de l'Arxiu Comarcal, hi hagi problemes en els altres punts de votació.

Al migdia, la situació a l'Arxiu Comarcal continua sent la mateixa, i els veïns continuen concentrats davant del col·legi per evitar-ne el seu precinte. Des del Comitè de Defensa del Referèndum han fet una crida a la ciutadania per tal que els puguin portar aigua i menjar.

stats