Política 02/12/2019

MovemOrdino vol equiparar els salaris dels treballadors públics amb els del sector privat

En Comú per Ordino aposta per traslladar les dependències comunals a l’hotel Casamanya

Ara Andorra
2 min
Josep Àngel Mortés amb en Jordi Serracanta i Antoni Escabrós. / COMÚ PER ORDINO.

Andorra la VellaLa candidata de MovemOrdino, Sandra Tudó, s'ha compromès a revisar els salaris dels treballadors públics, ja que, segons indica, "el 60% del personal comunal cobra el salari mínim i això no és bo ni per la parròquia ni per la vida familiar". Tudó ha indicat que "cal millorar la conciliació laboral i familiar, la motivació personal i la revisió salarial". La candidata a cònsol major a Ordino ha afegit que "caldria apujar el salari mínim als 1.200 euros mantenint els triennis".

A Sandra Tudó li preocupa la motivació del personal. Per aquest motiu, ha exposat que "volem que el personal pugui posar en pràctica les seves expectatives i la seva persona dins el comú". D'aquesta manera, Tudó indica que "es programaran formacions perquè els treballadors també tinguin una motivació personal per tirar endavant la casa comuna, com es mereix el poble".

El comú a l'hotel Casamanya

L'actual cònsol d'Ordino i aspirant a la reelecció, Josep Àngel Mortés, ha detallat aquest dilluns al migdia la voluntat de la seva candidatura per "per donar una segona vida a l'hotel Casamanya, edifici ara en desús". Segons el mateix Mortés, "apostem per traslladar-hi les dependències del comú o per arribar a un acord amb un privat perquè hi ubiqui una activitat que aporti valor afegit a la parròquia".

El cap de llista d'En Comú per Ordino ha recordat que "hi ha un conveni en vigor, signat fa més d'un any, perquè el comú pugui fer ús dels béns del quart, inclòs el Casamanya". L'hotel Casamanya és un edifici històric protegit que requereix d'una inversió de rehabilitació "propera als sis milions d'euros", segons indica Mortés. Si la seva llista aconseguís la victòria caldria "tres anys per ser una realitat el projecte".

Segons l'actual cònsol major, "on ara hi ha l'actual comú s'aprofitaria per ubicar-hi espais i activitats amb valor afegit", acció que aniria en paral·lel, segons Mortés, amb un "pla per revitalitzar el centre del poble".

Accés a la informació a través del web

La candidatura Terceravia + Independents d'Ordino, per la seva banda, ha fixat el criteri de transparència, com a base de la gestió comunal. El candidat a cònsol major, Jordi Balsa, ha explicat que "aquest és el motiu que tenim des de la candidatura per a facilitar l'accés a la informació de les gestions que realitza el comú, com per exemple en el cas de les adjudicacions directes". En aquest sentit, el candidat de Terceravia + Independents ha assegurat que perquè això sigui possible "un dels punts és que el portal web del comú sigui fàcil i que la gent pugui buscar els temes de manera senzilla per al ciutadà de peu de carrer".

Jordi Balsa ha remarcat que "nosaltres no sospitem en cap cas que hi hagi irregularitats en l'adjudicació directa dels treballs, ja que és un mecanisme estipulat a la llei, el que volem és que la gestió sigui transparent i la ciutadania pugui veure què està fent el comú, perquè ho està fent i quines han estat les opcions a escollir i quins criteris ha seguit per a l'adjudicació".

stats