Política 26/03/2019

Naudi aposta pel 'coworking' per incentivar l'emprenedoria

La finalitat és agilitzar els tràmits burocràtics i reduir la despesa dels autònoms

Ara Andorra
1 min
El candidat de Ciutadans Compromesos a la Massana, Carles Naudi. / CIUTADANS COMPROMESOS

La MassanaEl candidat de Ciutadans Compromesos (CC) a la Massana, Carles Naudi, ha atès aquest dimarts els mitjans de comunicació al local de campanya, davant de l'edifici comunal dels Arcs, per presentar la proposta que inclou el seu programa pel que fa als emprenedors i autònoms. Emmarcat al 'projecte Niu', Naudi ha presentat la proposta de 'coworking', una mesura que pretén trencar amb el concepte tradicional que en un cert espai només hi pot haver un negoci. A més, no existeix la necessitat que el titular del 'coworking' sigui accionista dels seus projectes. Per tant, el candidat ha declarat que aquesta mesura suposa "començar a obrir la mentalitat a projectes del segle XXI", ja que en espais multidisciplinaris com aquest "hi pot haver més d'un emprenedor", sense necessitat que Andorra Telecom "hagi de ser el propietari d'un 2% dels projectes".

Aquesta és una de les mesures que CC vol posar sobre la taula que, a més, "volem ficar l'emprenedoria a les escoles i obrir la universitat a noves titulacions que permetin que això creixi" sense la necessitat que aquests emprenedors hagin de presentar comptes "si facturen menys de 200.000 euros". Per tant, segons Naudi, això representa una mostra per facilitar l'administració, de manera que un emprenedor o autònom que està facturant menys d'aquests 200.000 euros "no té perquè presentar IRPF i, alhora, la declaració de comptes", sinó que només fent l'IRPF "ja està fent a la vegada la declaració dels seus comptes".

Naudi ha posat en relleu que el que cerca la seva candidatura és que durant els primers quatre anys els joves i emprenedors no tinguin tanta despesa, ja que "no se'ls hi pot demanar més papers i més burocràcia", ha finalitzat.

stats