Política 20/01/2019

Naudi presenta 18 esmenes al funcionament de les entitats financeres

La intenció és precisar o corregir errors en el projecte i adequar millor el text a la directiva europea

Ara Andorra
1 min
El conseller general d'SDP Víctor Naudi. / SDP

Andorra la VellaEl conseller general Víctor Naudi, portaveu de Progressistes-SDP al Consell General, ha presentat aquesta setmana divuit esmenes al projecte de llei de modificació de la Llei 8/2013, del 9 de maig, sobre els requisits organitzatius i les condicions de funcionament de les entitats operatives del sistema financer, la protecció de l'inversor, l'abús de mercat i els acords de garantia financera.

Tal com s'informa en un comunicat emès pel Consell General, Naudi ha estat fent durant tota la legislatura un seguiment continuat de les diferents iniciatives que el Govern ha promogut per posar en conformitat la normativa andorrana amb les directives europees, en el marc del desplegament de l'acord monetari establert per Andorra amb la UE.

Tot i lamentar que, constantment, el Govern hagi presentat tard les propostes de modificació als textos vigents, el conseller general ha estat fent responsablement el seu treball parlamentari analitzant els textos i formulant-hi esmenes.

En el cas d'aquest darrer projecte de llei, Progressistes-SDP ha estat l'única força política representada al Consell General que ha presentat esmenes als projectes vinculats a l'homologació de l'activitat financera que es deriva de l'acord monetari amb la UE.

De les divuit esmenes presentades deu són purament formals, per a precisar o corregir errors en el projecte. Les altres vuit esmenes restants volen adequar millor el text a la directiva europea 2014/65, amb la voluntat d'homogeneïtzar la nomenclatura emprada (esmenes primera, segona, tercera, quarta i sisena).

stats