Política 07/04/2019

Nomen anima tothom a que digui el que ha de ser el futur del país

Naudi indica que "ningú es pot sentir ni guanyador ni de perdedor" fins el recompte final

M. P.
2 min
El candidat d'Andorra Sobirana, Eusebi Nomen, tot just abans de votar. / M. P.

La MassanaEl candidat d'Andorra Sobirana, Eusebi Nomen, espera que la campanya electoral hagi servit per "poder passar uns missatges clars" a la ciutadania i, pel que fa a la jornada d'aquest diumenge, l'ha definit com a "un gran dia per Andorra perquè tothom pot dir el que considera que ha de ser el futur d'aquest país". Nomen ha arribat al col·legi electoral de la Closeta cap a les 12 hores i, atès la quantitat de ciutadans que ja hi havia fent cua, ha hagut d'esperar-se uns quinze minuts per exercir el seu dret a vot. Tot i això, s'ha felicitat per tots els andorrans que han votat al llarg del matí i els ha mostrat el seu respecte envers "aquest dia tan important".

La jornada ha començat a les 6.30 hores de la matinada amb la resolució de votants a la Batllia que, en aquesta ocasió, ha superat les 800 persones. Un cop s'ha arribat a l'hora punta, entre les 11 i les 13 hores, el nombre de ciutadans que han anat passant per les urnes han estat d'entre 127 i 150, tal com ha apuntat el cònsol major de la Massana, David Baró. És per aquest motiu que ha animat a tothom a assistir al comú "per exercir el seu dret" en un dia que ha definit com la "festa d'Andorra i de la democràcia". A més, ha indicat que al llarg del matí no hi ha hagut cap mena d'incidència i ha recordat que "estem oberts fins a les 19 hores". Pel que fa a les cues, ha dit què és una situació lògica però "hi ha cinc cabines i el control també es fa molt ràpidament".

El candidat de Ciutadans Compromesos, Carles Naudi, també ha destacat l'elevat nombre de vots judicials i ha dit que aquest "ha estat més important que d'altres vegades". A més, s'ha felicitat perquè la representativitat que surti al Consell General "sigui de tot el país". Per tant, com més forces polítiques hi hagi "millor", ja que això "voldrà dir que les persones han participat de manera massiva". Pel que fa als resultats, Naudi ha indicat que "ningú pot albirar si sortiran més d'un costat o més d'un altre i ningú es pot sentir ni guanyador ni perdedor", ja que "la gràcia de la democràcia és que ningú pot donar per fet" els resultats i "el que surti serà el millor per a tots".

Per la seva banda, el candidat de la llista nacional de terceravia, Joan Carles Camp, s'ha mostrat confiant quan ha dit que "les expectatives, en principi, són força bones", i també s'ha afegit a les felicitacions per les votacions, tan presencials com a la Batllia. "Preveiem un bon resultat en l'àmbit nacional, així com en algunes territorials poder tenir la majoria absoluta", ha dit, just després de posar la papereta a l'urna al voltant de les 13 hores. Per últim, l'excònsol de la Massana, Josep Garallà, ha mostrat la seva decepció envers les candidatures que es van presentar a la parròquia i ha estat crític amb els demòcrates quan ha dit que "un partit que governa i no fa candidatura territorial a una parròquia no diu gaire d'ells".

stats