Política 04/12/2019

Les dues candidatures de Canillo aposten per millores en el paisatge

Fan propostes per fer de la parròquia un atractiu turistic únic a Andorra

Marc R. Fort
2 min
Miquel Naudi, numero sis de la llista d'objectiu Comú. / M. R. F.

CanilloUn dels punts més ambiciosos del programa electoral d'Objectiu Comú recau en convertir la parròquia de Canillo en un espai on els joves esportistes puguin gaudir de l'activitat que més els agrada. En aquest sentit, la parròquia canillenca consta de dos espais que des de fa temps, i tal com ha explicat el número sis de la formació, Miquel Naudi, "estan totalment oblidats i en un estat lamentable", referint-se en aquest cas a la cascada de Moles i al mur d'escalada de Canillo. En aquest sentit, Naudi ha recalcat que aquestes zones, en un passat, "eren un referent a la parròquia". Naudi ha anunciat que si Objectiu Comú guanya les eleccions comunals "habilitarà de nou aquests dos espais, per tal de fer que Canillo es converteixi en un referent turístic i en un lloc ideal per als residents".

En el cas de la cascada de Moles, el seu estat d'abandonament és a causa que l'1 de febrer passat una esllavissada va produir greus desperfectes a la zona del berenador. Naudi ha explicat que dins dels plans de remodelació, s'hi inclourien també unes obres de reforç per tal d'evitar futurs despreniments de pedra. Pel que fa al mur d'escalada, l'estructura va quedar clausurada per problemes tècnics l'estiu passat. En aquest sentit, i tal com ha assegurat el número sis de la llista, "el nostre propòsit és posar-ho tot en regla per tal que els escaladors puguin tornar a gaudir de l'esport que els apassiona".

Camp aposta per desestacionalització

D'altra banda, Demòcrates+Independents ha dut a terme l’acte de campanya d’aquest dimecres a l’inici del camí que porta a la vall del Riu, perquè és precisament el punt de sortida del projecte de ponts tibetans que ha impulsat l’actual equip comunal. "Serà nou atractiu turístic per desestacionalitzar l’oferta de Canillo", ha plantejat el candidat a cònsol major, Francesc Camp. És a dir, per atraure turistes més enllà de l’hivern, i complementar el mirador del Roc del Quer, un espai que rep més 200.000 visitants l’any. Els ponts tibetans seran, segons Camp, "l'atracció estrella del gran circuit per la parròquia".

Camp ha recordat que Canillo compta amb molts atractius turístics i que “és el moment d’enllaçar-los”. Però el circuit superarà els 40 quilòmetres, pel que la idea és enllaçar-lo amb camins, ginys mecànics i vehicles elèctrics perquè el puguin fer famílies, gent gran o persones que no tenen una gran condició física.

stats