Política 11/12/2019

Objectiu Comú, preocupat pel futur de l'activitat agrícola i ramadera de Canillo

Demòcrates aposta per fer de Ransol punt de sortida del camí de Sant Jaume

Ara Andorra
1 min
Objectiu Comú en la visita a una explotació ramadera de Canillo. / OBJECTIU COMÚ

CanilloEls candidats d'Objectiu Comú, Vanessa Torres, Dani Torres i Miquel Naudi, han fet una visita aquest dimecres a una de les explotacions ramaderes de la parròquia per parlar del present i, sobretot, del futur de l'activitat agrícola i ramadera a Canillo. Naudi ha volgut remarcar que "es constata que s'estan perdent explotacions ramaderes a la parròquia, a causa de la manca de relleu generacional en la gestió d'aquestes explotacions".

Naudi apunta mesures de lluita contra aquest fenomen. "El pagès arriba a una edat en què ja no pot fer-se càrrec de l'explotació i no existeix el relleu jove. Des d'Objectiu Comú es proposen diverses solucions per a fixar les bases i traçar el camí que porti a fer realitat aquest relleu generacional com a garantia de continuïtat de l'activitat agrícola i ramadera".

Com a exemples plantejats per la candidatura Objectiu Comú destaca crear un programa de conveni i col·laboració amb escoles agrònomes i ramaderes del nostre entorn, ja sigui a França o a Catalunya, per la formació de joves. També han proposat l'organització de mercats de productes de la terra, com la mel, els embotits o la carn de qualitat.

Projecte amb coordinació

D'altra banda, Demòcrates+Independents de Canillo vol fer del poble de Ransol un punt de sortida del camí de Sant Jaume (Camino de Santiago), “un dels més coneguts arreu del món” i que rep més de 230.000 persones en un any, ha detallat el número 3 de la llista, Miquel Casal. El projecte planteja una coordinació amb la resta de parròquies per tal de “promoure que el camí arribi per la frontera amb Espanya”.

stats