Política 19/09/2019

Ordino ho té tot a punt per presentar la candidatura de reserva de la biosfera

El projecte donarà continuïtat al model de creixement sostenible que ha seguit la parròquia en els darrers anys

T. Navarro
2 min
Sessió de consell de comú d'Ordino, celebrada aquest dimecres. / T. N. (ANA)

OrdinoEl consell de comú d'Ordino ha aprovat la presentació de la candidatura de reserva de la biosfera a la Unesco. Un projecte en què s'ha treballat durant dos anys i on es buscava, tal com ha explicat el conseller d'Agricultura, Medi Ambient i Sostenibilitat, Marc Pons, "consolidar amb un label d'aquesta repercussió tota la feina que s'havia anat fent a nivell de parròquia d'apostar per una gestió sostenible". Així, el comú ha tramès el dossier al ministeri d'Afers Exteriors, que serà l'encarregat d'entregar-lo a l'organisme internacional abans del 30 de setembre. La decisió de la Unesco es coneixerà durant el segon semestre del 2020.

D'aquesta manera, Ordino "dona continuïtat d'una forma més estructurada" al model de desenvolupament que ja aplica des de fa anys, per tal d'assegurar un creixement sostenible. Per a l'elaboració de la candidatura ha estat essencial la implicació de la ciutadania, en un procés participatiu que el comú va engegar a principis d'any. "Hem tingut una sorpresa grata", ha reconegut el conseller, "perquè teníem la incertesa de saber ben bé com funcionaria i quin nivell d'implicació tindria". El procés s'ha dividit en dues parts, per conèixer també l'opinió dels actors socials de la parròquia.

La candidatura és per a les dues conselleres d'L'A + Independents, Sandra Tudó i Eva Choy, "un bon projecte", que van poder treballar en comissió amb la resta de l'equip comunal.

D'altra banda, i posant la vista en les eleccions comunals del pròxim 15 de desembre, Mortés encara no ha avançat qui serà la persona que l'acompanyi a la llista de Demòcrates a la parròquia d'Ordino. Segons ha dit, "serà qualsevol que tingui el dret polític", posant com a únic requisit tenir "un equip còmode per treballar durant quatre anys". Afirma que la comissió parroquial taronja ha mantingut converses "amb moltíssima gent però de manera informal", tot afegint que encara "queda temps fins al 28 d'octubre", data límit de presentació de les candidatures. En la mateixa línia han parlat les conselleres liberals, que han assegurat que han augmentat la freqüència de les reunions amb el comitè però "encara no tenim res decidit".

stats