Política 04/12/2019

PS + Independents d'Andorra la Vella impulsarà un espai d'innovació i emprenedoria

Terceravia incentivarà fiscalment els propietaris que posin pisos al mercat de lloguer

M. F.
3 min
Els números 1 i 2 del PS + Independents, Dolors Carmona i Sergi Gonzalez amb el número 4, Pere Baró, a les dependències comunals de la plaça Lídia Armengol. / M. F.

Andorra la VellaUn viver per a emprenedors, una sala d’estudi i un espai per fer exposicions o divulgacions. Aquestes són les propostes que des del Partit Socialdemòcrata + Independents d’Andorra la Vella proposen per a les instal·lacions comunals ubicades a la plaça Lídia Armengol. El número dos de la llista, Sergi Gonzalez, ha explicat que és un projecte que tenen “moltes ganes de tirar endavant” ja que suposa, alhora, “una optimització dels espais públics” i fer que “tothom en pugui gaudir”.

D’aquesta manera, la proposta del PS + Independents és “la creació d’un espai de l’emprenedor, el coneixement i la innovació”, des d’on es pugui “ajudar” tots els emprenedors de la parròquia, totes aquelles persones que vulguin impulsar un negoci. Alhora, consideren que pot ser un centre de coneixement, ja que hi ha l’arxiu parroquial en aquestes dependències i es podria impulsar un espai per fer exposicions o divulgacions de projectes. A més, s’hi podria encabir una sala d’estudis, que tal com ha recordat, és una reivindicació dels estudiants. També s’hi podria encabir, ha afegit el candidat a cònsol menor del PS + Independents, un punt d’innovació, per la qual cosa proposen abordar amb la fundació Actua Tech la possibilitat que s’hi puguin ubicar en aquestes instal·lacions.

Gonzalez ha lamentat que en un espai que es diu ‘sala Àgora’, ara com ara només hi hagi “sis taules de tennis taula” i ha remarcat que el que pretenen des del PS és que aquest sigui un “espai de cohesió” on “el futur per Andorra la Vella s’hi concentri”.

De la seva banda, la candidata a cònsol major de la formació, Dolors Carmona, ha destacat que aquest és un “exemple clar de la promoció de la parròquia” i de posar les “instal·lacions públiques al servei del ciutadà”. Així, ha dit que aposten perquè els ciutadans puguin “gaudir” d’aquests espais comunals i ha lamentat que la corporació encapçalada per Conxita Marsol hagi “cedit l’ús” de les dependències comunals de la plaça Lídia Armengol per fer-hi un museu de la bicicleta. “No som partidaris de cedir l’ús de les instal·lacions comunals”, ha remarcat, lamentant que s’hagi apostat per aquesta opció tant en el cas de l’alberg de la Comella com amb el Centre de congressos. I és que ha conclòs que els espais públics són els que poden tenir, realment, “un valor afegit” per a la parròquia.

Incentius fiscals

La candidatura Terceravia + Independents incentivarà fiscalment els propietaris d’habitatges que posin els pisos al mercat de lloguer, com a proposta per afrontar la problemàtica de l’habitatge que té actualment la parròquia i el conjunt del país.

El candidat a cònsol menor, Jaume Carrera, també ha assegurat que treballaran conjuntament amb el Govern per proporcionar dades sobre els habitatges de la parròquia i així poder conèixer l’abast del problema. “Primer cal saber d’on ve el problema i sense informació difícilment se sabrà, si és per manca de pisos o pel preu de lloguer. La taula de l’habitatge ha de saber i, per tant, els comuns han de col·laborar, sempre dins de la llei i protegint dels dades”, ha afegit Carrera.

Augment de subvencions esportives

L’esport en general i l’activitat que desenvolupen clubs i entitats esportives de la parròquia és un dels aspectes destacats que vol potenciar la candidatura d’En Comú per Andorra la Vella. El número 6 de la llista, Alain Cabanes, ha anunciat aquest dimecres la proposta d’augmentar les subvencions i de millorar les instal·lacions actuals. De fet, l’acte d’aquest dimecres s’ha fet a l’Estadi Comunal, per escenificar la promesa de dur a terme el projecte de remodelació de la instal·lació.

stats