Política 21/03/2018

El PS demana que es torni a obrir el diàleg per consensuar la Llei de transferències

Els socialdemòcrates matisen que els milions en discussió són 7,5, i no 4,4 com diu el Govern

E. J. M.
1 min
Els consellers socialdemòcrates del grup mixt Gerard Alís i Pere López, aquest dimecres al matí. / E. J. M.

Andorra la VellaEls consellers socialdemòcrates del grup parlamentari mixt Gerard Alís i Pere López han criticat que el Govern s'hagi manifestat satisfet de la sentència del Tribunal Constitucional (TC) sobre la Llei de transferències als comuns. Els parlamentaris consideren que "no és seriós", i que no es pot prendre a la lleugera una resolució del TC que resol que hi ha hagut "una assignació arbitrària dels recursos públics". Per tot això, López i Alís consideren que és el moment de reobrir el debat, tornar a asseure's i tornar a preparar un nou projecte de llei. Els consellers temen que el Govern torni a tirar pel dret i prepari un Projecte de llei de modificació de la Llei de transferències comunals sense parlar-ne amb els grups, o almenys amb els grups que no estaven d'acord amb el text aprovat.

Els socialdemòcrates també han puntualitzat que el TC no ha rebutjat la fórmula de repartiment de només 4,4 milions d'euros, com diu l'executiu, sinó que aquests milions són pel període transitori 2018-2019, i que a partir del 2020 aquest milions s'eleven a uns 7,5, el que suposa un 13% del volum total de les transferències, una xifra gens menyspreable.

López i Alís han reiterat que en volen tornar a parlar, ja que temen que la nova proposta del Govern per repartir les transferències torni a perjudicar les parròquies que ja en surten menys beneficiades ara: Andorra la Vella, Escaldes-Engordany i Sant Julià de Lòria. Des del PS insistiran en el criteri demogràfic i altres, com les xarxes, per tornar a establir la fórmula de repartiment.

stats