El PS demana més informació al Govern sobre la POB

Vela vol saber com s'han desenvolupat els exàmens tenint en compte les novetats que ha introduït la prova enguany

La consellera general del grup parlamentari socialdemòcrata (GPS), Susanna Vela, ha presentat tota una sèrie de preguntes que el Govern haurà de respondre de forma escrita en relació a l'edició d'enguany de la Prova Oficial de Batxillerat (POB). Des de la formació es té interès a saber com s'han desenvolupat els exàmens, tenint en compte que enguany s'introduïen importants novetats. A més, es vol aclarir algunes informacions aparegudes als mitjans sobre la dificultat d'algunes de les proves.

En l'escrit entrat a tràmit aquest dimecres a Sindicatura, Vela recorda que "els mesos de maig i juny d'enguany van tenir lloc la prova oficial de batxillerat (general i professional) del sistema educatiu andorrà". Davant d'això, formula diferents preguntes sobre els dits exàmens, començant pel nombre de persones que es van presentar i quants han aprovat, tant pel que fa a la POB general com la professional.

També vol saber "quants alumnes van fer la POB2" i "quants d'aquests ho van fer per millorar la nota" i el nombre d'alumnes que han aconseguit treure una de més alta. També demana si "les qualificacions al llarg dels batxillerats han variat respecte a les de la POB general i professional" i, "en cas afirmatiu, quina ha estat la variació i a quines assignatures es detecta una desviació significativa".

La consellera general també pregunta "quins han estat els criteris del ministeri titular de l'educació per establir els calendaris i les revisions de les proves de la POB1 i POB2 i quin ha estat el procediment per a la seva comunicació als alumnes", així com els que s'han emprat per "establir només una fase de la POB professional". Vela també demana al Govern "una valoració global" de les POB i "quines accions de millora preveu". Per últim, i en referència a la POB professional, vol saber si "s'ha previst modificar a curt termini la concepció de la prova" o si "es valora la necessitat de fer modificacions per tal d'incrementar el tant per cent d'aprovats".

Vela ha explicat que les preguntes vénen motivades per "la novetat del procés d'enguany, tant de l'oficial de batxillerat general com el professional". En aquest sentit, ha recordat que "és una nova modalitat de proves i tenim interès a saber una sèrie d'informació entorn de la seva realització". A banda, ha posat en relleu que han aparegut "diferents notícies als mitjans sobre la dificultat d'alguns exàmens, el resultat i la comunicació feta als alumnes". Al seu entendre, per analitzar la qüestió "la millor manera és tenir tota aquesta informació de mans dels responsables del ministeri".