Política 07/10/2019

El PS vol demostrar que el Govern no té una alternativa a la qüestió de l'habitatge

L'elevat preu del lloguer és una de les principals preocupacions de la ciutadania

Ara Andorra
1 min
La consellera socialdemòcrata, Rosa Gili. / ARXIU ARA

Andorra la VellaEl Partit Socialdemòcrata (PS) ha lamentat que, tot i que el Govern va coincidir que el Fons de Reserva de Jubilació és una palanca financera interessant per donar resposta a la problemàtica dels preus dels lloguers a Andorra, va descartar la proposta del grup parlamentari socialdemòcrata; i que en comptes de modificar la llei del Fons de Reserva de Jubilació per poder invertir un 10% dels seus actius al mercat immobiliari, el Govern ha optat per impulsar la creació d'un fons publicoprivat d'habitatge.

Llevat la manca d'informació que, segons el PS ajuda a contextualitzar la creació d’aquest fons publicoprivat, el Partit Socialdemòcrata ha demanat explicacions al Govern sobre les entitats públiques i privades que el conformaran, així com el detall de les seves participacions. En aquesta línia, la consellera general, Rosa Gili, ressalta que "els ciutadans tenen dret a saber quines mesures té sobre la taula el Govern per solucionar el problema dels preus insostenibles del lloguer a Andorra”.

"No amagarem que un dels nostres propòsits és evidenciar que el Govern no té un projecte alternatiu a la nostra proposta de modificació de la Llei del Fons de Reserva de Jubilació", declara el president del grup parlamentari socialdemòcrata, Pere López, en un comunicat. "El Govern ha preferit negar-se a la proposta del nostre partit, que sempre es podia haver treballat i modulat sense tenir cap mena de proposta alternativa ben treballada per la seva banda."

stats