Política 02/12/2019

El PS porta a la justícia els comentaris "racistes" contra un candidat a les generals

Des de la formació manifesten que és una situació "absolutament inacceptable"

Ara Andorra
1 min
El president del grup parlamentari socialdemòcrata, Pere López. / C. A.

Andorra la VellaEl Partit Socialdemòcrata (PS) ha fet saber que ha posat en mans de la justícia un dossier amb les publicacions que es van fer des de determinats perfils anònims durant la campanya per a les eleccions generals que contenien referències "clarament racistes" cap a un dels candidats.

Tal com indiquen des de la formació a través d'un comunicat, a l'entendre del lletrat del partit, els fets poden ser constitutius d'algun delicte, i per tant la formació ha decidit tirar endavant les accions legals que s'escaiguin "per evitar que hi hagin temptacions de reproduir qualsevol dels fets en un futur", remarquen. Des de la formació manifesten que "totes les opinions són benvingudes", però conclouen que quan es tracta d'atacs que fan referència a una condició personal de qualsevol dels candidats, és una situació que és "absolutament inacceptable".

Pregunta sobre l'heliport

D'altra banda, el grup parlamentari socialdemòcrata ha constatat l'existència de dotacions pressupostàries per al projecte de l'heliport nacional per un import total d'11,4 milions per al període 2020-2022. A més a més, des del grup recorden que el Govern ha dut a terme "nombrosos i costosos informes" i estudis sobre l'emplaçament de les Tresoles.

"Segons el pressupost 2020, el projecte s'hauria de dur a terme amb certa immediatesa. Volem conèixer el calendari per executar les previsions", ha explicat el president del grup socialdemòcrata, Pere López, que també recorda com "l'actual ministre d'Ordenament Territorial ha defensat la ubicació de les Tresoles en seu parlamentària, i s'han fet diversos estudis."

Per tal d'aclarir la situació, han entrat una pregunta urgent perquè sigui resposta pel Govern, de forma oral, davant el ple del Consell General.

stats