Política 19/07/2018

El PS demana que la legislatura sigui “el més curta possible” i que el Govern prengui “com menys decisions millor”

López reclama que es posin en “pausa” la llei de la Funció Pública i la del codi de relacions laborals perquè si no “caldrà reformar-les de nou”

M. M.
2 min
La plana major del partit durant la trobada amb la premsa aquest dijous a la tarda al llac d'Engolasters. / M. M.

EncampEls socialdemòcrates ja fa temps que consideren que l'actual legislatura està esgotada, però aquesta vegada les reclamacions del Partit Socialdemòcrata (PS) s'han fet evidents. “Demanem al cap de Govern que la legislatura sigui el més curta possible i que vistes les actuals circumstàncies aquest executiu prengui com menys decisions millor”, ha reclamat el president del partit i conseller general, Pere López. El cap visible socialdemòcrata ha assenyalat que “allò que van dir que farien no ho han fet i, a canvi, han fet moltes coses que no formaven part del seu programa polític”.

A més, ha clamat perquè les lleis de la Funció Pública i les del Codi de relacions laborals es posin “en pausa”, perquè si no la següent legislatura “caldrà reformar-les”. Pel que fa al gruix de lleis que l'executiu està entrant a tràmit parlamentari, quan falta menys d'un any per les següents eleccions, el president del partit “dubta que totes es puguin aprovar” i apunta que és un exercici de cara a la galeria. Per tot plegat, López ha acabat concloent que la gestió de Demòcrates per Andorra (DA) al capdavant del Govern “està resultant un perill, cada pas que fan pot generar situacions litigioses o descontentament”.

De tot plegat n'ha fet balanç aquest dijous a la tarda la plana major del partit, amb un berenar amb la premsa. A part de la preocupació que genera entre les files socialistes la possible aprovació del paquet de lleis que afecta als treballadors públics i privats, el PS també ha volgut recordar que aquesta legislatura s'han tombat propostes socialistes com la reformulació dels comuns o la “destrossa” de la llei d'emprenedoria que es votarà el dijous que ve en Consell General, i que els socialdemòcrates ja han avançat que no hi donaran suport. “Aquest Govern cada dia està cometent erros i cada dia obre melons i situacions que s'hauran de gestionar en futures legislatures”, ha recriminat López, que també ha tirat en cara que l'executiu és “un veritable fre al creixement i diversitat econòmica”.

Política de l'embolcall

Des del punt de vista comunal, on el PS està representat a l'oposició d'Escaldes-Engordany, Andorra la Vella i Encamp, els socialdemòcrates han criticat la política de DA, que governa en aquests tres comuns, i l'ha qualificat “d'embolcall”. “Tot són projectes d'inversió, que malauradament normalment venen guiats des de l'administració central, però a dins de l'embolcall no hi ha res, està buit”, ha expressat gràficament el conseller del PS+Independents a Encamp, Joan Sans. “La parròquia està en obres i arran d'això quedarà més endeutada”, ha dit la consellera del PS+Independents a Andorra la Vella, Dolors Carmona, que ha recordat que l'objectiu de fer les obres en tan sols dos mesos es pagarà amb escreix amb “els diners de tots els ciutadans de la parròquia”. La consellera ha celebrat la decisió final en relació al The Cloud, però ha destacat que això afectarà negativament l'embelliment d'aquella part de la parròquia, quelcom que aquests dijous al matí ha reconegut la cònsol major i que ja ha reclamat la remodelació de la plaça.

stats