Política 23/10/2019

El PS demana una rebaixa del 15-20% de les tarifes d'Andorra Telecom i FEDA

Consideren que aquesta hauria de ser la "reducció substancial" que s'apliqués als serveis més bàsics

M. F.
2 min
El president del grup parlamentari socialdemòcrata, Pere López, aquest dimecres al migia. / M. F.

Andorra la VellaEl Partit Socialdemòcrata (PS) demana que el Govern apliqui una reducció de la tarifes “substancial” en els serveis més bàsics de FEDA i Andorra Telecom. Des de la formació política es fa aquesta demanda tenint en compte els beneficis que actualment tenen les dues companyies i el fet que el Govern estigui utilitzant cada any “el 100% dels dividends per finançar el dèficit pressupostari”, tal com ha posat en relleu el president del grup parlamentari socialdemòcrata, Pere López. La proposta del PS seria que aquesta rebaixa fos de com a mínim el 15-20% en els paquets “més bàsics” d’Andorra Telecom i les potències més baixes de FEDA. “No estem parlant de reduir un 1 o un 2 per cent”, ha emfasitzat.

Des del PS s’ha plantejat una pregunta a l'executiu en relació a les tarifes de FEDA i Andorra Telecom perquè respongui si s’ha contemplat aquesta reducció “substancial” i ja anuncien que també faran una moció perquè es puguin impulsar aquestes rebaixes a partir de l’1 de gener.

López s’ha mostrat especialment crític amb l’ús que fa l’executiu dels dividends de les dues companyies i ha destacat que són “una màquina recaptatòria per part de DA” que, d’aquesta manera, “dissimula la seva incapacitat per equilibrar els comptes” públics. Això, ha remarcat, “perjudica el poder adquisitiu de les famílies” i, per aquest motiu, defensa que una rebaixa dels preus dels “serveis bàsics” que ofereixen FEDA i Andorra Telecom les pot ajudar econòmicament en un moment “de dificultats” com l’actual, ha remarcat.

El president del grup parlamentari socialdemòcrata considera que els resultats que obtenen cada any les dues companyies permeten que es pugui aplicar aquesta reducció sense que tinguin perjudicis.

stats