El PS sospita que la Llei de serveis socials i sociosanitaris s’aplica de forma desigual

Pere López dubta "sobre que els obligats familiars hagin de carregar amb prestacions que, al nostre entendre, han de correspondre a l’Estat”

El Partit Socialdemòcrata (PS) ha expressat la sospita que l’aplicació d’algunes disposicions de la Llei de serveis socials i sociosanitaris s’està fent de forma desigual segons els casos, tal com explica en un comunicat. En especial, aquests interrogants sorgeixen pel que fa a la figura de les persones obligades, als quals Govern pot obligar a fer-se responsables d’algunes de les prestacions que s’atorguen a familiars propers. Per això, el conseller general de la formació Pere López ha tramitat una demanda d’informació per conèixer quines han estat les actuacions de l’executiu a l’hora de tirar endavant aquesta regulació que, recorda, sempre ha generat “dubtes” dins dels socialdemòcrates.

El PS informa que en l’escrit tramitat aquest dilluns a Sindicatura, el president del grup mixt demana, en primer lloc, una “relació de totes les actuacions, les instruccions i les resolucions efectuades per part del Govern” en relació al que estableixen els diferents punts de la Llei de serveis socials i sociosanitaris que fan referència a la figura dels familiars obligats. També vol tenir “un quadre de correlació de les actuacions esmentades (...) en relació al total de prestacions atorgades en compliment de la Llei (...) que preveuen la corresponsabilitat per part de les persones obligades”. López deixa clar que vol la informació del període iniciat a l’entrada en vigor del text i fins a la data de registre de la demanda.

El parlamentari socialdemòcrata ha explicat que, amb la sol·licitud d’informació, “volem conèixer en quines circumstàncies s’està aplicant una llei que sempre ens ha ofert molts dubtes quant a les seves disposicions”, uns interrogants que sorgeixen “particularment sobre el fet dels obligats familiars i sobre que hagin de carregar amb prestacions que, al nostre entendre, han de correspondre a l’Estat”. El conseller general ha apuntat que “ens preocupa que s’estigui aplicant d’una forma desigual, en el sentit que totes les obligacions no s’estiguin produint en igualtat de condicions per a tothom”.

López ha avisat que la resposta a la petició servirà en el futur per prendre noves decisions. Així, en primer lloc, pot tenir incidència en les esmenes que el PS prepara a la modificació legislativa entrada a tràmit al Consell General. En segon terme, també pot comportar “algunes preguntes de control parlamentari”.