Política 19/06/2019

El PS qüestiona la legalitat de l'acord pel tripartit

Denuncia que hi ha intervingut un notari i que els pactes no s’han fet públics

Ara Andorra
1 min
El cap de llista nacional del PS, Pére López. / M. M. (ANA)

Andorra la VellaEl president del Partit Socialdemòcrata (PS), Pere López, creu que els acords presos per Demòcrates (DA), Liberals d'Andorra (L'A) i Ciutadans Compromesos (CC) podrien "no adequar-se al nostre ordenament jurídic" en aspectes com les "limitacions al cap de Govern per al nomenament o cessament de ministres o als consellers generals que restarien sense la possibilitat d'impulsar iniciatives com ara la moció de censura". Per això el grup prlamentari socialdemòcrata ha tramitat aquest dimecres a Sindicatura una pregunta urgent, on qüestiona el perquè de la signatura d'aquest acord davant un notari quan aquest no s'ha presentat a la ciutadania un mes després de signar-se.

Segons la formació socialdemòcrata, els documents "inclourien altres punts claus com el calendari legislatiu o, fins i tot, detalls sobre els càrrecs per a cadascuna de les formacions", un detall que consideren important a causa del "sobredimensionament que té aquest executiu de coalició". Així, el PS demanana una transparència que els membres del nou executiu consideren "una prioritat" i que "queden en entredit veient l’opacitat amb els documents de l’acord per tirar endavant un executiu de coalició".

En la pregunta tramesa a Sindicatura, el grup parlamentari vol saber, en primer lloc, per què s'han dipositat aquests acords davant notari i, en segon lloc, si "poden garantir que en el si d’aquests acords no hi ha disposicions contràries al nostre ordenament jurídic".

stats