El PS vol convertir Naturlandia en un ecoparc

L'objectiu és que sigui una "porta d’accés al Madriu”

El Partit Socialdemòcrata (PS) considera necessari “reconduir” Naturlandia i apostar per transformar les instal·lacions en un “parc que respecti l’entorn natural” i que pugui esdevenir “una porta a la vall del Madriu”. Així es va defensar durant la reunió política celebrada per la formació dimarts al vespre a Sant Julià de Lòria i que també va abordar altres temes d’interès per a la parròquia com el projecte del vial i a nivell nacional com la regulació de les activitats de muntanya o la potenciació del transport públic.

L’acte va aplegar prop d’una quarantena de persones i va servir perquè des del PS s’expliqués la postura dels socialdemòcrates en relació a alguns temes importants per a Sant Julià però també perquè s’escoltés les inquietuds i preocupacions dels assistents. I entre elles hi havia la greu situació econòmica en què el projecte de Naturlandia ha deixat les finances comunals. La solució, però, no ha de passar directament per tancar la instal·lació, amb l’important daltabaix que podria suposar en pèrdua de llocs de treball, sinó, com va explicar Mari Carmen Sánchez, membre de l’executiu socialdemòcrata, per “transformar-ho en un parc que respecti l’entorn natural”.

En aquest sentit, el conseller general Gerard Alís va argumentar que “cal posar ordre, reconduir-ho com a ecoparc” i va apuntar que “es pot convertir en una porta d’accés al Madriu”. Per la seva banda, el també parlamentari i candidat a cap de Govern del PS, Pere López, va indicar que “cal fer-ho a poc a poc” perquè “al final la parròquia ha de tenir un pol d’atracció”.

Sánchez també va deixar clar que la voluntat de la formació és que situacions similars no es tornin a viure i, per això, dins de l’acord tancat amb Liberals hi figura l’impuls d’una llei de responsabilitat política. “No volem una altra Naturlandia”, va afirmar. La dirigent socialdemòcrata, a més, va criticar que, malgrat la complicada situació del comú, des del Govern de DA “no s’ajuda en res la parròquia i tot són pals a les rodes”.

Des del PS també es va expressar un important escepticisme amb la forma com el govern demòcrata vol continuar el vial de Sant Julià. Alís va alertar que “es farà un nyap” que “només farà que l’embús es traslladi més a baix” i, per tant, “el problema no s’acabarà”. El parlamentari va apuntar la necessitat “d’acabar tota la desviació però donant qualitat de vida al poble i fent de Francesc Cairat una zona més urbana”.