Política 06/12/2019

PS+I d'Escaldes-Engordany, sorprès perquè es torni a parlar de l'heliport a les Tresoles

UxEE vol revisar els preus de les escoles bressol i crear una web bressol

Ara Andorra
4 min
Membres de la caNdidatura del PS+Independents d'Escaldes-Engordany. / PS

Escaldes-EngordanyEl Partit Socialdemòcrata+Independents d’Escaldes-Engordany s’han mostrat "molt i molt sorpresos" amb el fet que l’heliport a la zona de les Tresoles “encara és d’actualitat” i que “s’està continuant estudiant i fent despesa sobre aquesta ubicació”, quan ja havia quedat clar que no es volia allà. A més, “sobta també el posicionament del grup majoritari al Consell General, que són els mateixos que es presenten aquí a Escaldes-Engordany, que vulguin fer creure que no quan el seu ministre està dient que sí”, ha manifestat la cap de llista, Rosa Gili, afegint que creu que "això és molt poc seriós i dona molt poca confiança de cara al compromís que tenen ells de realment escoltar els ciutadans”. Alhora, la candidata ha comentat que el terreny és a la parròquia veïna d’Encamp i que no sap "quina garantia" tenen els ciutadans d’Escaldes-Engordany "que el que puguin prometre des del Govern o des del comú es pugui complir”.

Més enllà del debat de l’heliport, Gili ha exposat els eixos del programa de la formació en relació a la gestió comunal. En aquest apartat, la candidatura de PS+Independents assegura que es realitzarà un control exhaustiu de totes les despeses i es "planificaran bé abans de fer-les”. Així, es compromet a fer “una auditoria", per publicar-la "cada any” per fer efectiva la transparència de la gestió en aquest apartat i “els ciutadans sàpiguen com es gasten els diners comunals”.

En relació a la gestió del personal, Gili ha dit que vol treballar per “millorar el clima en tots els departaments del comú”, un aspecte que considera molt important perquè el que es vol "són uns treballadors comunals còmplices dels nostres projectes i que ens ajudin a fer una administració amigable de cara a facilitar tot el que convingui pels nostres ciutadans”. En aquesta mateixa línia, la candidata ha comentat que es volen facilitar els tràmits i que siguin més els que es puguin realitzar en línia. També es volen fer consultes ciutadanes de manera digital “perquè sigui més fàcil”.

D’altra banda, Gili s’ha compromès a donar mitjans a l’oposició “perquè pugui fer la feina”, com poden ser un espai físic i donar més temps que no pas ha tingut la minoria en aquest darrer mandat per treballar i preparar les sessions de comú, entre d’altres. “Si volem escoltar les persones, és evident que també hem d’escoltar l’oposició, que representa una part important dels ciutadans”, ha dit.

El númoer 1 d'UxEE, Higini Martínez-Illascas i la número tres, Elisabet Zoppetti. / UXEE

UxEE es mostra preocupada per la situació de moltes famílies del país i per aquest motiu volen impulsar accions per ajudar-les. Així, una de les mesures que es portaran a terme és la creació d’una web social “creada i gestionada des del comú en la qual les famílies podran oferir de manera altruista tant material escolar com esportiu per a la canalla de les famílies que no poden assumir el cost d’aquest material”, ha explicat Elisabet Zoppetti, número 3 de la candidatura.

El que es pretén és que, per exemple, que “les famílies que tenen material d’esquí acumulat i no en fan res, en comptes de llençar-lo a les escombraries, puguin penjar-ho a la web i, d’aquesta manera, les famílies que no s’ho poden permetre recollirien aquest material per poder apuntar els seus fills a esquí escolar”, ha explicat Zoppetti.

Una altra de les accions que es portaran a terme és la revisió de les escoles bressol per aquelles famílies en situació de precarietat. “El cost d’aquestes pot implicar una despesa molt elevada per algunes famílies”, ha indicat Zoppetti. Des d’Unió X Escaldes-Engordany es treballarà perquè el departament de Social del comú “analitzi cas per cas per poder adaptar el cost de l’escola bressol” a la realitat econòmica de les famílies. La candidata número 3 d'UxEE creu necessari ajudar les famílies que no poden arribar a final de mes amb una reducció dels preus de les escoles bressol en un entorn on “els salaris no són res de l’altre món i els preus dels lloguers són molt elevats”.

Bé comunal

De la seva banda, la candidatura Terceravia + Independents demana al comú i al Govern que aturin les obres que s’estan efectuant davant de Casa Tranella “fins que la justícia no es pronunciï sobre aquest tema”. Així ho ha expressat aquest divendres la candidata a cònsol menor de la formació política, Beatrice Grougnet, qui ha explicat que aquest edifici “va ser construït en 1874 i el comú va classificar la seva façana com a bé comunal”. Per aquest motiu, Grougnet ha denunciat que “la construcció del nou edifici impedirà la visió de la casa”.

D’altra banda, la candidata a cònsol menor de Terceravia + Independents d'Escaldes-Engordany ha criticat la falta de neteja dels carrers d’Engordany, especialment pel que fa a la treta de neu. “Aquesta zona també forma part de la parròquia, de la mateixa manera que ho és l’avinguda Carlemany”, ha sentenciat Grougnet.

stats