Política 10/05/2018

Pintat creu que cal aparcar les lleis que hi ha tràmit parlamentari fins a la propera legislatura

El president del grup parlamentari mixt reconeix contactes amb DA i coincidències en alguns àmbits

L. M.
2 min
Josep Pintat, en un moment de l'acte de celebració del Dia internacional de les persones amb discapacitat, on ha assistit aquest dissabte. / L. M.

Andorra la VellaEl president del grup parlamentari mixt, Josep Pintat, ha posat de relleu la càrrega de lleis que hi ha a tràmit parlamentari i ha manifestat que el millor seria deixar-les aparcades, perquè "comportarà un daltabaix important al país". Pintat ha fet aquestes reflexions aquest dijous, al programa 'La rèplica' de RTVA, remarcant que aquesta situació és "molt feixuga" al final d'un mandat, ja que es tracta de "lleis de molta magnitud i transcendència", com ara la de transferències o la de la funció pública, entre d'altres. Ara bé, el conseller general d'Unió Laurediana ha reconegut contactes amb Demòcrates per Andorra (DA) i, fins i tot, algunes coincidències en diversos àmbits, i ha manifestat que "ens hi juguem massa" en les properes eleccions.

En política fiscal, Josep Pintat ha dit que és important que hi hagi un "repensament a fons" i que es posin uns topalls. No està d'acord que la CASS apugi les cotitzacions i que el Govern vulgui apujar, també, l'IRPF i l'impost de societats, ja que es genera una inflació. En el cas que s'hagués d'incrementar la fiscalitat, la seva aposta passa per apujar els impostos indirectes. Pintat creu que manca coordinació.

Respecte a l'acord d'associació amb la UE, el conseller general d'Unió Laurediana ha matisat que no només s'està negociant el tabac, sinó que aquest model és un "tot o res" que afecta a moltes altres llibertats i amb un conjunt d'obligacions molt feixugues, sobre les quals ha afirmat que "no sé què s'està fent". En aquest sentit, ha dit que la negociació és un tema "clau" pel futur del país i que per això és important que els ciutadans sàpiguen a què es comprometrà Andorra en el futur, tenint en compte la proximitat de les eleccions. Josep Pintat creu que el país "no té capacitat per assumir el que li ve a sobre" a nivell de costos i que cal parlar de cada tema de manera individual. I en relació a l'entrada a l'FMI, Pintat ha apuntat que cal analitzar les condicions i que la qüestió de la quota és important, tot i haver-hi altres requisits. Ara bé, ha dit que "seria un element més que vindria a portar una certa estabilitat al país".

Per últim, Pintat ha mostrat el seu desacord en canviar la llei electoral. "És la política del pèndol" en funció de si governes o no. Ha recordat que ell no s'ha queixat mai i ha remarcat que aquest sistema, precisament, és el que ha donat una alternança al país.

stats