Política 07/02/2018

Polèmica per la negativa a cedir la sala de premsa del comú d'Encamp a la minoria

El PS i Liberals opten per celebrar una compareixença al carrer després que el cònsol major els hagi denegat la instal·lació per considerar-ho una acció de política de partit

ARA Andorra
2 min
Entrada del comú d'Encamp on dijous es farà la roda de premsa / ARXIU

Andorra la VellaEls dos grups de la minoria al comú d'Encamp, PS+Independents i Liberals d'Andorra+Independents, han convocat una roda de premsa per a aquest dijous i han fet públic que la seva voluntat era celebrar-la a la sala de premsa de casa comuna, "a l'ús de la qual hi tenim dret com a consellers elegits pel poble", però que el cònsol major, Jordi Torres, els ha denegat la petició.

Els dos grups, que tenen intenció de tractar la qüestió de la suposada adjudicació irregular de la redacció del pla de dinamització comercial tal com ja van fer aquest dilluns durant la sessió de consell de comú, han lamentat que no se'ls hagi donat cap justificació malgrat haver-ho demanat també per escrit. Per tot plegat, han optat per traslladar la convocatòria a la porta del comú, tot lamentant els inconvenients que això pugui causar.

Acció de "política de partit"

Arran de la polèmica que ha generat la situació, el comú d'Encamp s'ha justificat indicant que la sol·licitud "no es correspon amb l'ús que tradicionalment s'ha donat a l'espai", ja que la sala de premsa del comú té per objectiu acollir "actes i presentacions de perfil i contingut institucionals".

En aquest sentit, consideren que l'acció plantejada "està directament vinculada a la política de partit", i que per tant creuen que totes les formacions han de respectar l'ús que es fa de l'espai. Amb tot, també han indicat que, vist l'enrenou que ha generat la decisió, estudiaran una regulació específica sobre els usos d'aquest espai de forma consensuada.

El comú també ha recordat, a través d'un comunicat, que tots els grups polítics amb representació disposen d'espais de treball que poden utilitzar per a qualsevol necessitat, incloent la celebració de rodes de premsa.

stats