Portes obertes entre Demòcrates i liberals a Ordino

Choy veu "coherent" que el pacte de Govern es traslladi al comú i Mortés ho planteja com una opció viable, juntament amb incorporar independents

Queden més de quatre mesos per a les eleccions comunals, però les travesses i balls de noms de candidats ja fa dies que estan sobre la taula. En el cas d'Ordino, l'actual cònsol major, Josep Àngel Mortés, ja ha estat validat pel consell parroquial d'ACO+DA (Acció Comunal d'Ordino i Demòcrates), mentre que la cònsol menor, Gemma Riba, no vol desvetllar la seva decisió, deixant entendre que s'estaria plantejant no continuar: "En parlarem a partir del setembre", ha manifestat aquest dijous en acabar el consell de comú. Per la seva part, i ja a l'oposició, les conselleres de Liberals d'Andorra+Independents mantenen una postura similar a la de la cònsol menor. Eva Choy ha dit que encara no ho té decidit, mentre que Sandra Tudó ha manifestat que es tornarà a presentar a les eleccions, però "no com a número u o dos". Ha explicat que descarta presentar-se a cònsol perquè aspira a ser consellera de Cultura. A partir d'aquí, i tenint en compte la situació al Govern amb L'A i DA treballant plegats, totes dues parts veuen lògic que es pugui traslladar aquest pacte també a la corporació ordinenca.

"Si hi ha una coalició al Govern, la coherència seria que també hi fos a les comunals", ha plantejat Choy, tot i refermar que serà el comitè parroquial qui prendrà la decisió final, i recordar que en unes eleccions regionals hi ha "molts personalismes". Mortés ha mostrat una opinió similar: "A les comunals es valora més el tema de les persones, que dels partits". Per tant, unir-se amb L'A "és evident que és una opció", però n'hi ha d'altres, com per exemple "incorporar independents" a la seva candidatura.

Acabar amb la brutícia que genera l'AUTV

En un altre ordre de coses, i també durant aquesta sessió de consell de comú, l'oposició s'ha queixat de la brutícia que deixa l' Andorra Ultra Trail Vallnord al poble d'Ordino, per part dels corredors i dels familiars i amics que els acompanyen. Són del parer que s'ha de seguir apostant per aquesta competició però han demanat a la majoria que parli amb l'empresa que l'organitza perquè es responsabilitzi de mantenir els espais més nets. Per exemple, "posant lavabos i dutxes" a diversos punts, ha demanat Tudó.

En aquest sentit, Mortés ha manifestat que parlaran amb l'empresa per tractar la problemàtica. Ha considerat que no hi haurà "cap problema" en trobar solucions, perquè "any a any" els organitzadors treballen per millorar la prova i tot el que l'envolta.

Finalment, el consell de comú ha servit per aprovar el pressupost per tirar endavant la Casa de la Muntanya, el projecte d'esport i innovació que s'ubicarà a l'antiga Casa Ferino. La idea és que les obres puguin començar al setembre i el cònsol no ha descartat que estiguin enllestides abans de les eleccions comunals del desembre.