Política 28/04/2016

Possibles sancions pels incompliments al SAAS

El cap de Govern destaca que "no està satisfet" per la gestió que s'ha fet al SAAS i diu que si s'ha de sancionar els incompliments, es farà

Ana
2 min
Hospital Nostra Senyora de Meritxell

Andorra la VellaEl Tribunal de Comptes ha posat en relleu un seguit d'incompliments en el si del SAAS que ja han estat objecte d'un expedient informatiu i que podrien derivar en un expedient sancionador. Així, el ministre de Salut, Carles Álvarez Marfany, ha manifestat que s'han posat aquests fets en coneixement dels serveis jurídics del Govern perquè s'avaluï si se'n pot derivar alguna responsabilitat, tal com ha remarcat el ministre en el si del Consell General.

La consellera del PS Rosa Gili havia presentat una pregunta al Govern en relació als incompliments constatats pel Tribunal de Comptes durant l'exercici 2014 i, en aquest sentit, n'ha citat alguns com per exemple, no aportar la informació requerida, retribuir en espècies sense cotització a la CASS, superar el límit d'hores extres, alguns pagaments no efectuats de manera correcta o no retornar al Govern el romanent no utlitzat. Gili ha qualificat aquests fets com a "inadmissibles" i ha demanat al Govern si el SAAS té un tracte especial tenint en compte que hi ha incompliments que són reiterats. I ha demanat que hi hagi un rigor ja que ha qualificat la situació com de "desgavell" i ha remarcat que cal "redreçar la situació".

El cap de Govern, Toni Martí, ha compartit la preocupació pel funcionament del SAAS i ha destacat les mesures anunciades pel ministre afegint que "no està satisfet" en com s'està gestionant el SAAS. D'aquesta manera, i davant l'informe del Tribunal de Comptes, ha remarcat que és conscient que les coses "no s'han fet bé" i per això ha subratllat que s'anirà fins on calgui i que, per tant, si cal un expedient sancionador es farà.

Gili ha demanat concreció sobre alguns dels aspectes destacats en l'informe, a la qual cosa el ministre ha contestat que cal esperar a les conclusions de l'expedient informatiu que s'ha obert.

La consellera socialdemòcrata ha celebrat que si més no la seva pregunta hagi servit perquè el Govern hagi mirat aquest informe, a la qual cosa Martí ha contestat que ja l'havien analitzat tal com demostra que ja s'hagi obert aquest expedient informatiu.

stats