Política 28/03/2019

Progressistes-SDP proposa la creació de pisos tutelats per a la gent gran d'Escaldes-Engordany

Zoppetti i González creuen que amb aquesta mesura els jubilats podrien viure "amb certa tranquil·litat"

M. Pérez
2 min
Els candidats de Progressistes-SDP passegen pels voltants de la llar de jubilats d'Escaldes-Engordany. / M. P.

Escaldes-EngordanyDes que es va iniciar la campanya electoral, Progressistes-SDP ha demostrat que està molt conscienciat amb els problemes socials que viu Andorra i amb la gent gran del país. És per aquest motiu que els candidats del partit a Escaldes-Engordany, Elisabet Zoppetti i Marc González, acompanyats del número tretze a la llista nacional, Víctor Naudi, s'han reunit aquest dijous a la llar de jubilats amb la gent gran de la parròquia per informar d'una de les mesures que, en cas d'arribar a governar, tirarien endavant i que està relacionada amb la creació d'una sèrie de pisos tutelats que anirien situats just a sobre de la mateixa llar, segons ha informat Zoppetti.

L'objectiu d'aquesta construcció aniria adreçada a què els jubilats "poguessin viure amb certa tranquil·litat" durant el temps que passa des que es jubilen fins que, per necessitat, han de fixar la seva residència en un geriàtric. A més, seria una ajuda per a totes les persones que obtenen una pensió deficitària, que pateixen manca de mobilitat o que, senzillament, viuen sols. Per tant, "aprofitant que ja hi havia un projecte aquí", ja que el comú d'Escaldes-Engordany havia d'ampliar les seves dependències en aquesta zona, els progressistes han planificat la construcció d'aquests pisos que, a més, estan en una zona cèntrica, "hi ha bons accessos, no estarien sols", tindrien servei de cuina i "se'ls hi ofereix tot un ventall de possibilitats que els ajudaria a viure tranquil·lament". Tot i això, aquesta ha estat una proposta inicial i la candidata no ha quantificat el nombre de pisos que s'hi podrien construir. "Caldria veure fins on es pot pujar l'edifici i quants habitatges en sortirien", ha declarat.

Quant a altres temes tractats durant la reunió, tant Zoppetti com González han expressat la voluntat del partit per "millorar les condicions de tots els avis", ja que, "el que no pot ser és que alguns d'ells estiguin passant el mes amb pensions de misèria", ha dit la candidata. A més, ha considerat com ineludible i necessari que l'import de les seves retribucions se situï al nivell del salari mínim perquè a Andorra "és tot molt car". Per finalitzar, ha posat en relleu que també és necessària una millora de l'atenció domiciliària adreçada als més grans perquè "avui en dia considerem que és molt feble i l'hem de millorar sí o sí".

stats