Vila decideix anar a la reelecció amb una candidatura transversal

La reunió d'aquest dimarts va evidenciar la divisió dins de Laurèdia en Comú

La reunió d'aquest dimarts de  Laurèdia  en Comú va evidenciar el que ja se sap, que la formació està dividida i que el cònsol optarà a la reelecció. La trobada va mostrar la  divisió  del bloc actual que governa al comú de Sant Julià de Lòria, per la qual cosa Vila ha decidit tornar a presentar-se a la reelecció però en aquest cas  constituint  una candidatura transversal amb gent diversa, procedent d'altres partits i independents.

Segons han explicat fonts de  Laurèdia , Vila compta amb el suport de gent de Demòcrates, el  PS , Progressistes- SDP  i fins i tot hi ha contactes amb persones d'Unió Laurediana, que estarien desencantades amb el seu propi partit i que estarien més  dins  de l' òrbita  liberal. Fonts properes al cònsol han remarcat que té el suport de quasi la majoria de l'equip de govern comunal.

Qui no seguiran el cònsol són les conselleres de DA   Meritxell  Teruel  ni  Paqui  Barbero , tot i que   que hi ha el suport  explícit  d'altres militants demòcrates ,

Altres membres destacats de DA  com Ladislau Baró, ha declarat aquest dimecres a l'ARA que ell aposta a títol personal per Desperta  Laurèdia ,   sempre  que no sigui una coalició de partits i adopti la fórmula d e  candidatura independent. Altres membres destacats demòcrates de  Sant Julià coincideixen amb la posició de Baró.

La reunió va comptar amb més d'una quinzena de participants. El bloc contrari, el que no dona suport a Vila, ha explicat aquest dimecres que es troba exclòs del projecte que havia de ser Laurèdia en Comú. 

"Laurèdia en Comú està morta", han assegurat les mateixes fonts, que han insistit que "no hi ha cap sentit aprovar una candidatura i un nou projecte", i es queixen que al llarg de la legislatura s'han fet coses positives com rebaixar el deute però no s'ha donat compliment a la majoria del programa que havia presentat la plataforma laurediana.

La intenció d'aquest sector és crear un nova Laurèdia en Comú "perquè el projecte ja el tenim, és el mateix que no s'ha fet", i ja es pensa en dos candidats que siguin afins i que puguin servir d'atractiu per als Demòcrates i també per a SDP. Aquest seria l'objectiu, que està encara lluny, i també es farà un intent per captar Desperta Laurèdia, conscients que tres llistes a Sant Julià de Lòria és com entregar la victòria a una Unió Laurediana que liderarà Josep Majoral.