Política 22/03/2018

Prop de 2.500 residents francesos són de nou cridats a les urnes el 8 i 22 d'abril

Es repetiran els comicis per escollir el diputat que representi els francesos residents a Espanya, Portugal, Andorra i Mònaco

Ara
1 min
Votacions a l'ambaixada de França / M.T.

Andorra la VellaDesprés de l'anul·lació per part del Consell Constitucional francès de les eleccions legislatives del cinquè districte dels francesos a l'estranger, l'ambaixada de França recorda a la comunitat francesa resident a Andorra que les noves eleccions tindran lloc els dies 8 i 22 d'abril. En total, prop de 2.500 residents francesos poden participar en els nous comicis.

Els votants registrats a la llista electoral amb domicili a les parròquies d'Encamp i Canillo, poden votar al col·legi que estarà situat a l'escola francesa del Pas de la Casa, mentre que els que resideixin a Andorra la Vella, Ordino, la Massana, Escaldes-Engordany i Sant Julià de Lòria ho podran fer a l'ambaixada de França. Els dos col·legis electorals obriran els dos diumenges de 8 a 18 hores.

Els nous comicis se celebraran el 8 d'abril en primera volta i el 22 d'abril en segona volta després que s'invalidessin les eleccions del juny del 2017 per irregularitats. Per la circumscripció cinquena d'emigrants, que correspon a Espanya, Portugal, Andorra i Mònaco, va resultar escollida diputada Samantha Cazebonne, del partit del president de la República, Emmanuel Macron. Arran de l'anul·lació de la votació el mes de febrer, Cazebonne va ser cessada i ara opta a la reelecció juntament amb nou candidats més: François Ralle Andreoli (AE), Raphaël Chambat (LR), Ludovic Lemoues (FPR), Samir Sahraoui (SE), Jean-Laurent Poitevin (SE), Yohann Castro (LR), Mehdi Benlahcen (PS) i Michel Hunault.

stats