Política 01/12/2019

Dolsa aspira a desbancar Mortés

La campanya electoral ha arrencat a Ordino, on per primera vegada té quatres candidats pel comú

A. S.
3 min
La candidatura de Per Ordino. / A.S.

OrdinoArrenca la campanya electoral a Ordino i igual que el dia de presentació de les candidatures, la llista Per Ordino, liderada per l'excònsol de la parròquia, Enric Dolsa, ha estat la primera a donar el tret de sortida a l'enganxada de cartells amb l'objectiu de desbancar a l'actual cònsol major, Josep Àngel Mortés. El lloc escollit per iniciar la campanya ha estat el Centre esportiu d'Ordino, mentre que les altres tres formacions han preferit fer-ho a l'Auditori Nacional. En total, quatre candidats per una cadira a la segona parròquia amb menys electors.

En les declaracions posteriors a l'enganxada del primer cartell, Dolsa ha tingut paraules per als altres tres candidats i s'ha mostrat confiat de cara a les eleccions perquè considera que, ara com ara, Per Ordino "és l'única candidatura que té projectes". L'objectiu final de la formació és dinamitzar i retornar la parròquia a un bon nivell econòmic "que ha perdut en els últims anys".

Enric Dolsa durant l'enganxada de cartells. / A.S.

Pel que fa a la resta de candidatures, Dolsa ha indicat que aquests quatre anys de Josep Àngel Mortés han estat desastrosos per la parròquia i creu que l'agrupament de forces polítiques que ha fet En Comú per Ordino és tan sols per guanyar. També no ha volgut passar per alt el canvi de Sandra Tudó, actual líder de l'oposició amb Liberals i candidata amb el PS en aquestes properes eleccions. "Haurà d'explicar als seus electors com se'n pot anar a dormir com a liberal i despertar-se com a socialista". Finalment, ha afirmat que la inexperiència de Terceravia farà que no tinguin prou suport per guanyar.

La segona formació en penjar el cartell ha estat la de MovemOrdino, formada per independents+PS, i liderada per Sandra Tudó. El lloc triat per engegar la candidatura ha estat davant de l'Auditori Nacional. L'aspirant a cònsol major ha dit que la llista que representa busca una regeneració política. "Volem empenta, canviar les maneres de fer política i fer-la per a tothom", ha indicat Tudó, qui considera que són l'alternativa al canvi. D'altra banda, el fet de tenir quatre candidatures per tan sols 1.790 electors diversificarà molt el vot i provocarà que fins a l'últim moment no se sàpiga què passarà, ha explicat Tudó.

MovemOrdino ha iniciat l'enganxada de cartells a l'Auditori Nacional. / A.S.

Terceravia+Independents ha estat la tercera candidatura que ha enganxat el cartell, també al mateix indret. Jordi Balsa, aspirant a cònsol major, ha declarat que han arribat a Ordino per a quedar-s'hi. En la mateixa línia que Tudó, Balsa ha indicat que representen l'opció de canvi. A més, ha destacat que l'equip que lidera està format per gent treballadora i amb ganes de servir als veïns de la parròquia, i creu que les quatre llistes són una mostra d'èxit per la democràcia. D'altra banda, també ha reconegut que és una candidatura sense experiència política però entén que aquesta per si sola "no és garantia de res".

Jordi Balsa durant l'enganxada del primer cartell. / A.S.

Finalment, la darrera formació a enganxar el cartell ha estat En Comú per Ordino, la candidatura encapçalada per Josep Àngel Mortés, actual cònsol major de la parròquia. "Farem una campanya venent el que hem fet aquests darrers anys". Aquestes han estat les paraules de Mortés als mitjans de comunicació, qui, a més, ha remarcat que es van trobar amb un endeutament d'uns 25 milions d'euros i que tancaran aquest mandat havent-lo reduït fins a 12 milions i mig. Quant a la resta de candidatures, ha indicat que cadascú pot fer la campanya que vulgui i reconeix que es fa difícil veure quatre candidatures en una parròquia tan petita. "El nostre projecte és molt clar: donar continuïtat i solidesa a aquests quatre anys", ha conclòs el cap de llista d'En comú per Ordino.

Josep Àngel Mortés i Eva Choy enganxant el segon cartell. / A.S.
stats