Política 04/11/2015

Quatre candidatures lluitaran per fer-se amb el consolat d'Escaldes-Engordany

PS, SDP i Ld’A, intentaran desbancar el mandat Trini Marín i Marc Calvet al capdavant del Comú d'Escaldes-Engordany

Ana
3 min
Els presentadors de la llista d'SDP, la cap de llista en les eleccions generals, Alba Álvarez, Robert Font, i el secretari general d'SDP, Victor Naudí, lliurant la candidatura al secretari general del Comú d'Escaldes, Àngel Grau / B.N. (ANA)

Andorra la VellaFinalment, després que SDP hagi presentat una llista sota la denominació Sentit Comú, plataforma que agrupa membres del partit amb ciutadans independents, els habitants d'Escaldes-Engordany podran optar entre quatre candidatures diferents (PS, DA, Ld’A, i Sentit Comú SDP + Independents) de cara a les pròximes eleccions comunals que se celebraran el 13 de desembre. La llista de DA, novament encapçalada pels actuals cònsols, Trini Marín i Marc Calvet, ha estat la més matinera a presentar-se, tot just a les deu del matí de la mà de l'excònsol, Montserrat Capdevila i l'empresari Lluís Mills. A continuació, vora les onze del matí, Lluís Callís i Petra Schellens, mare d'un dels candidats, han estat els encarregats de presentar la llista dels Liberals d'Andorra, candidatura liderada per Marc Magallon i Higini Martínez-Illescas. Tot i no haver avançat cap nom durant els dies previs a la presentació de candidatures, finalment, de la mà el secretari general d'SDP, Victor Naudí, la cap de llista en les eleccions generals, Alba Álvarez, i Robert Font, SDP ha acabat presentant, sota la plataforma Sentit Comú, llista a Escaldes. Aquesta plataforma està liderada per David Pérez i Corina Pacino. Quant al PS, els actuals consellers a l'oposició, Cèlia Vendrell i Aleix Mañosas, novament repeteixen al capdavant de la candidatura.

Un cop finalitzat el termini de presentació de candidatures, Escaldes-Engordany comptarà amb quatre llistes diferents de cara a les pròximes eleccions comunals del 13 de desembre. Pel que fa a Demòcrates per Andorra, la llista l'encapçala novament els actuals cònsols, Trini Marín i Marc Calvet, seguits de Josep Ramon Tudel, actual conseller de Serveis i Informàtica, Núria Gómez, actual consellera de Finances, Sandra Tomàs, Salomó Benchluch, actual conseller de Recursos Humans i Compres, Esteve Vidal, secretari d'organització del partit, Laura Lavado, Didier Aleix, Jordi Vilanova, Cristina Ros, Miquel Garcia i com a suplents, Odila Baldonedo i Joan Arderiu. En aquest sentit, la presentadora de la llista, l'excònsol Montserrat Capdevila, ha comentat que es tracta d'una "candidatura continuista" de l'actual mandat i, fins i tot, de l'anterior de Toni Martí, ja que tal com ha indicat, "tant la Trini Marín com el Marc Calvet, ja estaven presents durant el projecte engegat durant l'any 2004". "Repeteixen cinc persones, però també hi ha moltes cares noves, amb més o menys experiència en l'àmbit polític i això sempre és positiu", ha celebrat.

Quant a la llista de Liberals d'Andorra, liderada per Marc Magallon i Higini Martínez-Illescas, seguits de Josep Mas, Anna Ros, Brigida Garcia, Eloi Garcia, Joan Torra, Jordi Rubia, Carles Sasplugas, Montserrat Corominas, Alfons Clavera, Josep Baliellas i com a suplents Carles Acosta i Luigi San Nicolás, el cap de llista, Marc Magallon, tot i que no ha volgut desvetllar cap línia mestra del programa electoral del partit, ha assegurat que "l'objectiu era crear expectatives entre els ciutadans i creiem que ho hem aconseguit". D'aquesta manera, Magallon, ha recalcat que "encarem aquest repte amb molta il·lusió i amb la premissa de fer una política molt propera als ciutadans".

Per part d'SDP, formació que finalment ha presentat llista a Escaldes-Engordany sota la denominació Sentit Comú, plataforma que integra membres dels partits i ciutadans independents, el presentador de la candidatura i secretari general d'SDP, Victor Naudí, ha comentat que en cas de ser escollits en les pròximes eleccions comunals, "la nostra principal preocupació serà el redreçament comunal", ja que tal com ha explicat, DA ha practicat una política de contenció de despesa i malgrat la lleu reducció del deute, "creiem que ha estat una legislatura on no s'ha fet la inversió suficient i s'ha practicat la política de deixar passar". La llista d'SDP + independents està encapçalada per David Pérez Casas i Corina Pacino Riba, mentre que la resta de la candidatura la conformen Joan Carles Iscla, Adoració Garcia, Alba Àlvarez –candidata a les passades generals–, Jordi Bazán, Maria del Carmen Royo, Beatriz Muñoz, Victòria Broton, Ivan Donsion, Najim Aouraghe, Robert Font i com a suplents, Gonzalo Donsion i Dolors Bellera.

Finalment, pel que fa al PS, els actuals consellers a l'oposició, Cèlia Vendrelli Aleix Mañosas, repeteixen al capdavant d'una llista que es completa amb Valentí Closa, Naeco Yamamoto, Toni Fernández, Pere Bellido, Eva Dubos, Meritxell Ros, Mathieu Borrego, Josep Minguella, Guadalupe Segura, l'exconseller general Jordi Font, i com a suplents, l'exministra Sussana Vela i Tomàs Riart. En aquest sentit, la cap de llista del PS, Cèlia Vendrell, ha comentat que "repetim novament les mateixes persones perquè creiem que després d'estar durant quatre anys a l'oposició ja disposem d'un rodatge polític que abans no teníem". A més, fent referència a la no materialització del pacte amb SDP, Vendrell ha assegurat que "per part nostra s'ha mantingut la voluntat des del primer dia" i ha afegit que "tal com vam passar amb les darreres eleccions generals, és evident que SDP restarà parts de vots en les pròximes comunals". En relació als diferents temes que s'hauran de tractar durant la pròxima legislatura, Vendrell ha destacat la valoració ciutadana del projecte Vivand i la potenciació dels atractius que ofereix l'aigua termal de la parròquia, com dos dels elements essencials que s'inclouran dins del programa electoral.

stats