Política 25/09/2019

Rebombori en la selecció dels nous bombers

Han utilitzat l'Skype quan en el plec de bases no s'indicava

M. P. / C. A.
2 min
La caserna dels bombers de Santa Coloma. / ARXIU ANA

Andorra la VellaUn cop fet públic que el concurs per incorporar nous membres del Cos de Bombers ha tingut irregularitats, com que la metodologia del procés per fer les proves psicotècniques no s'ha portat a terme segons el plec de bases, el ministre portaveu, Eric Jover, ha explicat a la roda de premsa posterior del consell de ministres que "hem rebut informació dels mateixos aspirants i analitzant-ho amb el gabinet jurídic del Govern, s'ha estipulat que hi ha hagut un defecte de forma". El Govern, segons ha indicat Jover, "subcontracta la realització de les proves psicotècniques a una empresa externa i aquesta ha utilitzat el canal Skype per fer-les quan no estava en el plec de bases".

Per aquest motiu, el ministre portaveu ha indicat que "s'ha decidit tornar a fer aquesta prova tal com estava previst en el plec de bases, a més d'informar a tots els candidats".

Actualment moltes empreses de selecció de personal porten a terme pel canal Skype, les proves psicotècniques. D'aquesta manera eviten el desplaçament dels candidats si estan lluny d'on es porta a terme la selecció. El SAAS també ha portat a terme algun procés de selecció via Skype, però dit això Jover ha indicat que "l'important és que estigui en el plec de bases".

D'altra banda, segons ha indicat Jover, "el Govern fa realitzar els psicotècnics a una empresa subcontractada i cal fer-los en llengua catalana". El ministre portaveu ha afegit que "és veritat que ens consta una incidència, però diria que està associada a la variant dialectal de la persona que feia les proves, que de comú acord amb algun dels candidats es va passar a la llengua castellana". Per aquest motiu, Jover ha afirmat que "el Govern demana que les proves psicotècniques es desenvolupin en la llengua del país".

D'aquesta manera les proves psicotècniques es tornaran a fer, segons ha informat Jover. El Govern ja ha iniciat el procés d'informació a tots els candidats per així "buscar les dates per fer-ho", segons indica Jover.

Aquest rebombori ha fet que els sindicats de bombers tornin a recuperar la petició de formar part dels comitès de selecció. En aquest sentit, Jover ha indicat que "a Educació els sindicats ja tenen la porta oberta perquè puguin participar com a observadors en els comitès de selecció".

Jover també ha sortit al pas de tots els problemes que ha tingut l'administració a l'hora de fer concursos de selecció, al dir que "hem d'anar millorant els processos i estar atents a les possibles mancances que puguem identificar i així anar posant fil a l'agulla per ser cada cop ser garantistes".

Sobre la judicialització de la majoria d'afers amb incidències, el ministre portaveu ha indicat que "hi ha un canvi en l'àmbit social, en qualsevol procés, d'increment de judicialització dels processos. No només a Andorra sinó arreu". Jover ha afegit que "tots plegats hem de millorar en els processos sobretot en la seva explicació i així donar les garanties que l'administració està treballant amb la qualitat necessària i en el grau de rigor necessari". Jover ha finalitzat dient que "jo ho viuria amb certa normalitat perquè serà un procés que ens farà ser més rigorosos a tots plegats".

stats