Política 01/10/2019

Rios intentarà recuperar Encamp per al PS

El candidat socialdemòcrata ha intentat una aproximació amb Progressistes-SDP

Joan Ramon Baiges
1 min
El número u de d'Acord a Encamp, David Rios, durant el míting central de campanya. / M. M.

Andorra la VellaFinalment es compleixen els pronòstics i David Rios serà el candidat del PS a Encamp, amb la clara intenció de desbancar DA del comú i recuperar d'aquesta manera un feu que tradicionalment havia estat a l'esquerra amb Miquel Alís com a cap visible.

Rios sap que no ho tindrà fàcil. A les darreres generals ja va ser derrotat pel tàndem demòcrata (per una seixantena de vots) i ara possiblement hagi de tornar a competir amb el ministre d'Ordenament Territorial, Jordi Torres, a qui els demòcrates estan pressionant perquè faci el salt a la política comunal i opti a ser el proper cònsol.

Rios va ser conseller general la legislatura 2011-15, els dos darrers anys ja com a president del grup parlamentari socialdemòcrata. També ha tingut càrrecs dins l'organització del partit, entre ells el de primer secretari entre el 2015 i el 2017. El 15D, però, no es presentarà sota el paraigua de d'Acord i, segons ha pogut saber l'ARA, el polític del PS ha intentat una aproximació a Progressistes-SDP sense que, de moment, hagi rebut una resposta.

A més, hi ha un altre factor que juga en contra de Rios, com és l'anomenat Agrupament Encampadà, integrat per socialdemòcrates com Joan Sans (cap de llista en anteriors conteses) o Miquel Alís (fill de l'excònsol), així com l'exliberal Valentí Martí. Per definir-lo d'alguna manera, l'Agrupament seria contrari a l'actual cúpula del PS i a la figura de Rios, i està intentant aglutinar diverses persones amb la intenció de configurar una candidatura per als comicis comunals.

stats