Política 29/03/2019

Roig confirma que l'AGIA veu amb "molts bons ulls" la construcció d'habitatge social

Les dues parts demanen "transparència total" a les societats del sector immobiliari

M. Pérez
2 min
Un moment de la reunió mantinguda entre els candidats de Progressistes-SDP i els representants de l'AGIA. / M. P.

Escaldes-EngordanyEl cap de llista de Progressistes-SDP, Josep Roig, i el president del partit, Jaume Bartumeu, continuen copsant les problemàtiques relacionades amb l'habitatge i transmetent les propostes que figuren en el seu programa electoral. És per aquest motiu que aquest divendres s'han reunit amb els representants del Col·legi d'Agents i Gestors Immobiliaris d'Andorra (AGIA) i "ens ha permès comprovar que també són molt sensibles amb aquesta qüestió", ha dit Roig. Entre els temes més destacats que s'han tractat, s'hi troba la necessària construcció d'habitatge social, "una cosa per la qual hem pogut copsar que l'AGIA veu amb molts bons ulls" i que ha permès als representants del partit explicar "el nostre projecte de la borda de Sales", on podrien sortir, aproximadament, "uns cent habitatges".

Roig ha declarat que durant la trobada també s'han abordat qüestions com l'acostament a Europa i el que pot significar aquesta adhesió en termes d'inversió estrangera productiva pel país, un tema important "quan es parla del sector immobiliari" i ha manifestat que cal "lluitar contra la xacra de l'intrusisme" i la competència deslleial en aquest àmbit. A més, ha indicat que tant els grups polítics "que hem estat aquests anys a la minoria" com l'AGIA, necessiten que hi hagi una transparència total en aquest sentit, ja que "estem en la necessitat de tenir informació si volem encarar els reptes que té el país per endavant" perquè si no és així, "difícilment podrem construir les mesures que Andorra necessita".

L'AGIA s'ha sumat a la demanda dels progressistes quant a l'obtenció de més informació, ja que Roig ha assegurat que no tenen en el seu poder dades de les inversions que s'estan fent en diferents sectors, pel que fa a societats públiques, i quines persones hi formen part. Tanmateix, les dues parts han coincidit en el fet que eliminar el departament d'habitatge de la comissió nacional "ha estat un error" perquè es va fer en un moment en el qual "tota la qüestió de la inflació, en temes de lloguer, estava esclatant i ells feia temps que anaven avisant", i va ser just en aquest moment quan "el Govern fa desaparèixer aquest departament". Per tant, "caldria retornar una altra vegada a aquesta posició de lideratge" que té l'executiu "a través d'una direcció que s'encarregués de pilotar aquestes qüestions", ha finalitzat.

stats