Política 11/01/2019

Roig descarta una aliança "per les cadires"

El candidat progressista diu que l'objectiu és poder influir en les decisions del futur Govern

Joan Ramon Baiges
2 min
El candidat i el president de Progressistes-SDP, Josep Roig i Jaume Bartumeu, durant la roda de premsa. / M. M.

Andorra la VellaEl cap de llista de Progressistes-SDP ha estat l'únic que aquest divendres s'ha pronunciat sobre la trobada de dijous en la qual L'A (amb la benedicció del PS) va oferir a SDP que s'incorpori a la coalició.

Roig ha estat clar. Ha recordat les paraules de Jaume Bartumeu: "No volem cavar trinxeres sinó crear ponts". Una aposta pel diàleg tot i que l'encara conseller comunal va afegir amb una advertència també molt clara: "No estem per un acord basat únicament en el repartiment de cadires i amb el qual es fa el porta a porta per separat perquè no tenen propostes comunes per explicar als electors".

Dins d'SDP hi ha una clara aposta per influir en les decisions que afecten el país i per tant cal ser dins de les institucions. Per aquest motiu els progressistes són partidaris de promoure converses passades les eleccions en funció de la composició del nou Consell General, i no apostar ara per un pacte amb PS-L'A que, segons Roig, s'allunya de la iniciativa inicial que va sorgir de les nostres files que apostava per fer llistes transversals amb diferents sensibilitats però compartint propostes en cada parròquia, és a dir, plantejar problemes locals que necessiten la intervenció del Consell General i del Govern.

Per exemple, en el cas Sant Julià de Lòria, Roig ha recordat el greu problema que pateix la parròquia amb el trànsit, les transferències i competències i altres afers que no depenen directament dels comuns. El candidat progressista ha insistit que l'objectiu és participar en un futur govern i que està disposat a parlar amb tothom que tingui una sensibilitat "europeista i social".

El polític lauredià no ha volgut entrar en els problemes per personalisme ni el 'lleig' que va patir SDP quan va quedar fora d'una proposta que va néixer precisament d'ells.

Roig ha recordat que han estat els liberals "qui ens han vingut a veure, nosaltres no els hem anat a buscar", i ha admès que no s'hi sentirien còmodes en una "aliança per les cadires amb escenaris antagònics". I ha afegit: "S'ha de ser generós per trobar un projecte compartit que no sigui una suma de tots, sinó que representi a tothom i que la gent pugui identificar sense dificultats".

El polític progressista ha manifestat que en política "dos més dos no fa quatre. Les sumes no són evidents sense plantejaments seriosos".

Ara toca esperar la nova proposa a la qual es va comprometre la delegació liberal en la trobada amb Bartumeu i Víctor Naudi, però l'entusiasme a SDP en aquests moments és zero.

stats