Política 27/03/2019

Roig vol evitar el "mal de cap" que generen les pensions als avis de Sant Julià

El candidat progressista es compromet a enllestir el desviament de la parròquia si arriba a governar

M. Pérez
2 min
Un moment de la reunió mantinguda entre el cap de llista de Progressistes-SDP, Josep Roig, i la gent gran de Sant Julià de Lòria. / M. P.

Sant Julià de LòriaSens dubte, una de les majors preocupacions de la gent gran d'Andorra actualment són les pensions i els problemes per arribar a final de mes. És per aquest motiu que el candidat de Progressistes-SDP, Josep Roig, acompanyat de la número tres a la llista nacional, Olga Reyes, s'han reunit aquest dimecres amb la gent gran de Sant Julià de Lòria a la llar de jubilats de la parròquia. Roig ha manifestat que els problemes de les pensions "atabala" aquest sector de la població, ja que el baix import que reben mensualment provinent de les seves pensions fa que per a ells "sigui un mal de cap". Per tant, "aquests són els problemes que té la gent i els problemes que hem de solucionar", ha indicat.

Durant el repàs que Roig ha fet al programa electoral, també hi ha tingut cabuda la problemàtica referent als preus de l'habitatge, on ha insistit, una vegada més, en la necessària creació de més habitatges socials, a més d'establir un "topall" per llei al preu dels lloguers. Aquest aspecte està íntimament relacionat amb les pensions, "que s'haurien de situar al nivell del salari mínim", i que els padrins i padrines han celebrat. A banda d'això, el candidat també ha explicat les mesures referents a les pensions de viudetat i discapacitat, que també tenen previst un augment en el programa, i que ajuden a "garantir que la gent visqui amb condicions dignes".

Per finalitzar, Roig també ha posat en relleu la necessària "obertura a Europa", per tal de competir en igualtat de condicions amb la població que conforma la comunitat europea. En aquest sentit, Roig ha insistit en el fet que s'ha de millorar en educació i en el sector bancari per tal de vetllar perquè "la banca no acabi de caure".

Compromès a finalitzar el desviament de Sant Julià

El fet de trobar-se amb els padrins a Sant Julià de Lòria també ha servit perquè Roig expliqui les mesures que té previstes el seu partit per a descongestionar el trànsit de la parròquia. Unes mesures que demanen enllestir el desviament de Sant Julià des del túnel de la Tàpia fins a la borda Sabater. "El nostre compromís és acabar-lo", ha dit, i ha garantit que si el partit que representa aconsegueix entrar en responsabilitat de governar "ens posarem des del primer dia a treballar per poder trobar el finançament dins del pressupost", i així poder engegar les obres i els estudis que són necessaris i "completar aquesta desviació el més ràpid possible".

D'altra banda, també s'ha compromès a impulsar una comissió bilateral entre Espanya i Andorra per estudiar l'obertura de dobles carrils d'entrada i sortida a la frontera sud del país, ja que "la imatge que s'emporten els visitants d'Andorra és la imatge d'un país de cues".

stats