Política 14/02/2019

Rossell negocia un apropament a la terceravia

L'exsecretari general liberal no està comode a la formació

Joan Ramon Baiges
2 min
El secretari general de Liberals d'Andorra, Amadeu Rossell, durant el congrés extraordinari liberal d'aquest dimarts. / E. J. M.

Andorra la VellaL'exsecretari general de Liberals, Amadeu Rossell, està negociant un apropament amb la terceravia per ocupar un dels llocs a la candidatura territorial amb Carles Naudi, accedint d'aquesta manera al lloc que va ocupar Judith Pallarés ara fa quatre anys per la candidatura unitària dels liberals.

La renúncia al càrrec de Rossell amb la intenció de ser candidat, com es va anunciar en un comunicat a finals del mes passat, no ha estat tan amistosa com s'ha volgut fer veure, i de fet el dirigent massanenc es troba molt incomode en l'actual L'A.

En aquell comunicat es va afirmar que Rossell s'ha postulat per a anar a les llistes en les properes eleccions generals sense concretar si formarà part a la llista nacional o a la parroquial de la Massana. "Queden decisions per prendre i s'ha de veure quina és la millor posició i on puc aportar més vots", es va justificar en aquell moment.

No és el primer cop que Rossell protagonitza un problema amb el càrrec de la secretària del partit. El 2017 es va produir una forta polèmica interna amb una suposada dimissió de Rossell com a secretari que va ser de forma oral, de manera que els dirigents dels partit van poder reconduir la situació i evitar la intenció dels anomenats en aquells moments 'pintadistes' que consideraven que l'anunci del massanenc era efectiu.

Ara la dimissió és un fet. Segons ha pogut saber aquest rotatiu Rossell i Naudi ja han tingut algun contacte per avaluar la possibilitat de la incorporació del liberal a la terceravia.

D'altra banda es confirma, com ha avançat El Periòdic d'Andorra, que Emi Matarrodona, fins dimecres presidenta del Sindicat de treballadors del comú d'Andorra la Vella (Sitca), liderarà la llista parroquial de la terceravia a la capital. Ha estat l'exliberal Ruth Vila, que ja s'havia presentat als comicis del 2015 com a número dos amb els liberals, qui ha convençut la sindicalista perquè s'incorpori a la candidatura de Josep Pintat. És 'vox populi' que el marit de Vila és una persona molt afí a Pintat, i aquest és també un aspecte que ha estat clau.

Matarrodona va protagonitzar un enfrontament en el sindicat quan es va formalitzar la dimissió de dues membres de l'executiva, la tresorera Meritxell Pujol i la secretària Anna Bellera. Matarrodona va acusar les dues membres de la junta del sindicat de facilitar informació a SDP.

stats