Política 19/07/2018

El Sipaag recorda al Govern que la seva demanda era una jornada continuada de 7 hores i 30 minuts

Lamenten que Funció Pública no els hagi tingut en compte com a interlocutors

ARA Andorra
2 min
Treballadors de l'administració central. / M.F. (ANA)

Andorra la VellaLa proposta de flexibilització dels horaris dels funcionaris feta pública aquest dimecres pel Govern no acaba de satisfer al sindicat que representa a aquests treballadors. En un comunicat emès aquest dijous al matí, i que ha enviat també a tots els seus afiliats, el Sindicat de personal adscrit a l'administració general (Sipaag) ha recordat que la seva demanda no ha estat inclosa entre les tres noves possibilitats d'horari. La seva fórmula era una jornada continuada diària de 7 hores i 30 minuts durant tot l'any, amb un descans de 20 minuts, i "mantenint els horaris de funcionament específics dels serveis, sense perjudici que els treballadors puguin conservar la jornada partida si ho prefereixen", han exposat.

Per la seva part, el Govern, a la prova pilot que es durà a terme entre el 10 de setembre i el 31 de desembre, dona als funcionaris tres alternatives: mantenir la jornada actual amb 8 hores i 15 minuts diaris de dilluns a dijous, i els divendres i setmanes de jornada intensiva de 7 hores; una nova jornada de treball ininterrompuda de 7 hores i 45 minuts diaris de dilluns a divendres, i de 7 hores i mitja les setmanes de jornada intensiva i, finalment, una nova jornada de treball partida de 7 hores i 45 minuts diaris de dilluns a divendres, i de 7 hores i mitja les setmanes de jornada intensiva.

Tenint en compte que la seva opció no figura entre les propostes, des del Sipaag lamenten que el departament de Funció Pública i els directors no els hagin tingut en compte com a interlocutors, tot i fer-los una proposta específica quan s'estava treballant aquesta flexibilització. La seva opció de 7 hores i 30 minuts de jornada laboral "hauria representat una reducció horària durant els períodes de jornada partida actuals i un increment de les hores treballades en els períodes de jornada reduïda". Es tracta d'una opció que hauria millorat la conciliació de la vida laboral i familiar, "a més de garantir la qualitat del servei públic", han exposat.

Amb tot, també recorden que la primera proposta que es va treballar des de Govern era una jornada compactada de 8 hores i 45 minuts, amb 30 minuts inclosos de descans, amb l'objectiu de mantenir oberta l'administració general de les 8 a les 17.30 hores. En aquest sentit, amb les propostes del Govern aquest objectiu es manté.

El sindicat conclou que, tot i que no ha assolit l'objectiu de la jornada laboral continuada de 7 hores i 30 minuts, "continuarà treballant per millorar la conciliació laboral i personal dels treballadors" de l'administració pública.

Finalment, també demanen que durant la prova pilot es tingui en compte l’opinió dels treballadors mitjançant una enquesta.

stats