Política 07/11/2017

SDP diu que Vila “no genera gens de consens perquè està molt marcat políticament”

Critiquen la manera com s'ha procedit per escollir el candidat a raonador del ciutadà

M. F.
2 min
El secretari d’organització d’SDP, Joan-Marc Miralles, i el conseller general de la formació, Víctor Naudi, durant la roda de premsa que han ofert aquest dimarts. / M. F.

Marc Vila com a candidat per a raonador del ciutadà “no genera gens de consens perquè està molt marcat políticament”. D’aquesta manera s’han manifestat des de Socialdemocràcia i Progrés davant el fet que des de Demòcrates per Andorra es proposarà l’advocat i exministre com a substitut de Josep Rodríguez. D’aquesta manera, tant el secretari d’organització d’SDP, Joan-Marc Miralles, com el conseller general de la formació, Víctor Naudi, s’han mostrat molt crítics amb la manera en què s’ha procedit per escollir Vila i també amb el perfil finalment triat.

Així, Miralles ha posat en relleu que “lamenten” la manera en què s’ha procedit a l’elecció de Vila, ja que els hagués agradat “que hi haguessin hagut vistes públiques” en què els diferents candidats haguessin concorregut en “igualtat de condicions” i no que l’elecció s’hagi fet “a portes tancades en una reunió de la DA”. És més, ha conclòs que aquest procés no ha estat “democràtic” ni per a la resta de grups “ni per al ciutadà”. Naudi, per la seva banda, ha remarcat el fet que no hi hagi hagut “cap negociació ni plantejament de consens” i també ha considerat que el fet que s’hagin plantejat “molts noms aixeca molts interrogants ja que pot semblar que es tracta d’un càrrec a l’abast de tothom”. “Ens hagués agradat una forma de fer més oberta i més dialogant”, ha emfasitzat, afegint que si hi ha un càrrec que ha de ser independent ha de ser aquest i que amb el nomenament de Vila es crea un “precedent” en la politització d’aquesta institució.

D’altra banda, des d’SDP han destacat que han entrat tres preguntes que han de ser respostes en la sessió de dijous de la setmana que ve i a través de les quals volen saber en quin estat es troben els estudis sobre l’adequació de la cotització dels autònoms al que guanyen; sobre la contractació d’una empresa per definir el projecte del recinte multifuncional i d’una empresa especialitzada per a la recerca de personal per a la Unitat d’Intel·ligència Financera (Uifand). Des d’SDP s’han mostrat molt crítics amb el fet que hagin hagut de fer “fins a tres preguntes” sobre la qüestió dels autònoms i que encara no s’hagi pres, des del Govern, cap decisió al respecte i, en aquest sentit, Miralles ha remarcat que els treballadors per compte propi “haurien d’estar indignats perquè se’ls estigui donant llargues d’aquesta manera”. En aquest cas, creuen que el Govern de DA mostra que no compleix les promeses electorals i pel que fa al recinte multifuncional, i d’altres projectes com l’heliport, critiquen que l'executiu de DA sigui “el Govern de les ocurrències”, dels projectes que es proposen sense que hi hagi estudis que els avalin. En aquest sentit, creuen que si realment el Govern hi creia, en aquest projecte, s’hauria d’haver plasmat ja i conclouen que això mostra que “governa en funció de com bufa el vent”.

A l'últim, han confirmat que des de la formació s'han enviat ja cartes a Liberals d'Andorra i al Partit Socialdemòcrata per començar a tractar la qüestió de poder concórrer a les eleccions generals de manera conjunta. Naudi ha dit que s'està en "la fase d'anàlisi, de reflexió, d'intercanvi d'idees".

stats