Política 18/06/2018

SDP demana al comú que apliqui la sentència del GAdA sense “més dilacions ni excuses”

El partit apunta a un incompliment de la Constitució per arbitrarietat al no executar el que dictaminen els tribunals

Ara Andorra
1 min
Edifici del comú d'Andorra la Vella. / ARXIU ANA

Andorra la VellaEl comitè local de Socialdemocràcia i Progrès (SDP) d'Andorra la Vella retreu a la majoria comunal de DA de la capital que apliqui sense “més dilacions ni excuses” la sentència sobre el conflicte pel complement salarial de gestió de l'acompliment (GAdA) dels treballadors de la corporació. Els progressistes demanen que es respecti la sentència ferma del Tribunal Superior (TS) del 27 de maig del 2015 i també que la secció administrativa practiqui d’ofici l’execució forçosa, ja que l'aute de la Batllia de fa dues setmanes ha ratificat que la sentència del TS no va estar ven executada per l'anterior corporació liderada per Jordi Minguillón.

Els progressistes defensen que la voluntat del comú d'anar fins a les últimes instàncies judicials i recórrer l'aute de la Batllia, tal com va defensar la cònsol major Conxita Marsol, és un “engany manifest”. Consideren que el comú ja va anar en el seu dia fins a l’última instància i el 2015 el TS va sentenciar que l'aplicació del coeficient corrector del 10% a les notes obtingudes pel personal del comú en la gestió d’acompliment 2008-2009 no es podia realizar de forma generalitzada per a tots els treballadors.

SDP entén que el comú es nega “tossudament” a acatar la decisió judicial i lamenten que la majoria comunal “s’entossudeixi en l’incompliment” de l’ordenament jurídic andorrà, concretament de la Constitució, on es prohibeix l’arbitrarietat.

stats