Política 04/04/2019

SDP demana el desviament de la Massana

No volen esperar a tenir enllestit el vial de Sant Julià perquè “són promeses que el Govern no ha complert”

T. Navarro
2 min
Els candidats d'SDP a Ordino caminem per l'inici del desviament de la Massana. / T. N.

La MassanaEls candidats d'SDP a la parròquia d'Ordino han visitat aquest dijous l'inici del desviament de la Massana, del qual només es van fer 50 metres de carretera a prop de l'entrada del túnel de les Dos Valires i que el govern de DA no ha tirat endavant. I per explicar la importància de la carretera, el candidat del partit a la parroquial, Felip Gallardo, ha comparat la xarxa viària amb un sistema de circulació i a la parròquia d'Ordino amb un cor, al qual ha d'arribar la sang de totes les artèries.

"Fa vuit anys que estem esperant que ens arribi sang al cor d'Ordino", ha dit Gallardo, una sang que arribaria a través del 'bypass', que seria el desviament per fora del poble de la Massana. Per al membre d'SDP els intents que s'han fet per solucionar la situació, com la prova pilot del servei de Mobilitat, han estat "un desastre que va patir la gent d'Ordino i de la Massana per intentar baixar a la vall central". L'artèria de la Massana "està col·lapsada" i l'única manera de resoldre-ho és donant prioritat al vial.

Gallardo denuncia, a més, el perill que suposa passar per la carretera d'Anyós, en la qual "cada dia passa alguna cosa" i en fan ús camions i autobusos perquè "han vist que és més ràpida". El nou vial suposaria una "millora de la qualitat de vida de la gent d'Ordino", que no hauria de passar el temps a la carretera, i per als veïns de la Massana, ja que no tindrien tan trànsit a la porta de casa. "No només arreglen una parròquia sinó que arreglen dues amb el mateix pressupost", ha esmentat el candidat d'SDP.

"I que a mi m'arreglin una artèria que arriba al peu no m'arregla el problema principal", ha dit el cap de llista en relació a la millora de la carretera del Serrat. Una forta inversió "com no podia ser d'una altra manera" en un Govern que "ha de treballar per a tothom". Des d'SDP tampoc volen esperar a finalitzar el vial de Sant Julià, "que va ser una promesa del govern de Demòcrates el 2015 i encara no s'ha acabat". Consideren que és una de les responsabilitats que han de demanar a Toni Martí, com altres promeses del programa electoral que no van complir.

Aquestes artèries que arriben a Ordino tenen un "excés de colesterol" a causa "d'un transport públic que no és públic" i del qual el Govern es limita a donar la llicència. "No pot ser que d'Ordino cap amunt l'autobús que faci el recorregut passi cada hora", ha declarat Gallardo, de la mateixa manera que veu necessari ampliar la flota d'autobusos nocturns i els horaris de pas perquè les persones que acabin de treballar després de dos quarts de deu puguin fer ús del servei.

stats