Política 16/01/2018

SDP proposa que amb dos consellers es pugui formar grup parlamentari

La formació diu que cal reformar el reglament del Consell General amb urgència

B. N.
2 min
Naudi i Miralles, durant la roda de premsa d'aquest dimarts. / B. N.

Andorra la VellaEl secretari d'organització de Socialdemocràcia i Progrés (SDP), Joan Marc Miralles, ha dit que una solució a la problemàtica que s'està visquent al grup mixt del Consell General seria que "a principi de legislatura es poguessin crear grups parlamentaris de totes les forces polítiques que tinguessin, almenys, dos consellers. Això evitaria que a principi de legislatura hi hagués un grup mixt". La formació aposta, segons el conseller Víctor Naudi, "per una modificació global del reglament del Consell amb el màxim consens possible". Aquesta modificació s'hauria de fer, segons Miralles, "amb urgència, perquè no hauria de tornar a passar el problema del grup mixt en el futur".

La roda de premsa setmanal del partit ha servit també per parlar del pressupost de l'executiu, dels tres milions d'euros que es destinen a l'Agència Estatal de Resolució d'Entitats Bancàries (AREB) per les causes que es mantenen obertes en el cas Banca Privada d'Andorra (BPA) i a les obres que estan dificultant la circulació a les parròquies centrals. Per a Naudi, el pressupost "és paper mullat i no és el que necessita el país. Hauria de ser el dinamitzador de l'economia i no donar satisfacció a un sector d'amics".

En referència als tres milions d'euros que es destinen a l'AREB, Miralles ho ha qualificat de "doble trampa perquè s'imputa al pressupost del 2017 i perquè es va aprovar un avenç de fons el 27 der desembre en ple període de vacances". Els polítics sociademòcrates han lamentat que els diners es treguin de partides com ara la protecció d'allaus, la de rius o la passarel·la que ha d'unir la plaça del Poble amb la del Consell General. També han criticat que s'adjudiquin els honoraris dels advocats que defensen l'AREB a persones de l'entorn de Demòcrates per Andorra, el partit en el govern, i han definit la quantitat que s'hi destina de "desorbitada". A més, s'han referit a la manca de previsió per part de l'executiu, que hauria de tenir presents altres projectes com ara el de la unitat de radioteràpia a l'hospital.

Pel que fa a les obres que s'han iniciat aquest dimarts a l'avinguda Tarragona i que coincideixen amb les de Santa Anna a Escaldes-Engordany i amb les de Santa Coloma, Miralles diu que no és el moment adequat de fer-les "coincidint amb un moment de màxima afluència d'esquiadors i d'autocars, ja que això ha provocat un col·lapse". Des d'SDP s'entén que s'hagin de fer millores a la xarxa viària però que es duguin a terme amb previsió.

stats